Kitap Yorum : Demir Kral || Julie Kagawa - Iron Fey Serisi (Demir Periler Serisi) 1. Kitap





Hala bir gün Hogwarts tan mektup geleceğine inananların , bir elma düşürürken başkasının ellerinde aşkı bulmayı umut edenlerin , kıymetlimiss gibi uğruna deli olduğumuz yeni bir serüven arayanların hikayesi...


***

Kitaba bayıldım , elimden düşüremedim. Bitireli bir hafta oldu maalesef inceleme kişisel nedenlerden biraz gecikti ama bu kitap kaçmaz koş koş kitapçı kapanmadan yetiş ♥ 

Kısaca konuya gelirsek ;

Basit bir hayata sahip Megan Chase küçük bir kasabada ailesiyle kıt kanaat yaşamaktadır. 16, yaş günü için gün sayarken her şey birden değişir . Bildiği dünya aslında illüzyonlar ile saklanmıştır. Doğum gününde kardeşinin kaçırılması ile sisler dağılır , gerçekler gün yüzüne çıkar. Yıllardır en yakın arkadaşı olan Robbie onu bu dünyadan uzak tutmak için görevlendirilmiştir. Perdenin kalkması ile kendini karmaşık bir dünyada bulan Megan kardeşini arama yolculuğunda yeni yeni anlamaya çalıştığı bu dünyanın ne kadar tehlikeli olabileceğini anlar.

Periler dünyası Tekin ve Tekinsiz Periler olarak kendi içerisinde ayrılmıştır ve aralarındaki barış bir pamuk ipliğine bağlıdır. Ormandaki yolculukta Robbie ve Megan ı avlamak için peşlerinde olan adam yüzünden Robbie ile ayrı düşünce , onu bulmak için konuşan bir kediden (Grimalkin) yardım istemek zorunda kalan Megan Satyr ler , Troller , Kimera gibi değişik türden periler ile dolu bu yolun varış noktası onu hiç beklemediği birine götürmektedir.

Aklımdaki Grimalkin :)

SPOİLER ÇİZGİSİ !!!

Fantastik kitaplarda bolca rastladığımız yahu bu bizim başımıza neden gelmez dediğimiz bir olaya geldik. Megan Tekin Kralın kızıdır. O bir prensestir. Henüz yeni girdiği bu inanılmaz dünyaya alışamamışken Periler arasındaki bürokrasinin ortasında kalır. Perilerin durum değerlendirmeleri yapmak için düzenlenen bir divanda düzenlenen saldırı ile iki zıt kutuplar birbirini suçlar ve eğer bu saldırının sorumlusu bulunamaz ise bu bir savaş nedenidir. Daha önce bir kaç defa gördüğü ve onu avlamaya çalışan o garip bir şekilde çekici olan gençte divandadır ve Tekinsiz Diyarının yetkilisinin oğludur -Ash-

Kimseyi tanımadığı , şimdiden birçok düşman edindiği bu dünyada kardeşini bulmak adına tek başınadır. 

Bilmediği sırlar Megan ı bu dünyaya çeker aslında tahmin ettiğinden daha fazla bağlıdır Olurolmaz a . Belki de tek kurtuluşu...




KİTAPTAN REPLİKLER

Goblin şefi "Ulu Pan'ın aşkına , nedir bu?" diye homurdandı. "Elf yok bunda, ahmaklar. Kulakları kaçmadıysa tabi!!! Ayrıca..." havayı koklayıp sümüklü burnunu karıştırdı. "Kokusunda fark var. Hımm, komik elf şeyi. " Kılıcının yassı tarafıyla kafese vurup beni yerimden hoplattı. "Nesin ya?"
Derin bir nefes aldım. Goblin kabilesi kafesin etrafında toplanıp kimisi meraklı , çoğu da aç gözlerle bana bakıyordu. "Ben bir Otaku* prensesiyim"dedim. Şef kafası karışmış bir şekilde kaşlarını çatarken diğerleri de şaşkın şaşkın baktı. Kalabalıktan fısıltılar yükseldi , kontrol edilemeyen bir yangın gibi yayıldı.
"Ne?"
"Kulağıma gelmemişti daha önce."
"Tadı iyi mi?"
"Yenenlerden mi?"

*Japoncada takıntılı , bağımlı , fanatik anlamına gelir. Genellikle hayatını anime ve manga izlemeye ve okumaya adamış kişileri niteleyen bir kelime olarak kullanılır.
Not : Kızımızın bu kadar zekice bir cevap vermiş olması ve otaku yu bilmesi bana kahkahalar attırdı. Animesever olarak çok beğendim bu konuşmayı :)

***

"Bu muhtemelen savaş anlamına geliyor."
"Savaş mı?" Yanağıma soğuk bir şey değdi ve şimşeklerle delinen gökyüzünde uçuşan kar taneleri gördüm. Ürkütücü ama güzel bir manzaraydı. Ürperdim. "Peki , ne olacak?" 
Ash yakınıma geldi. Parmakları ile saçımı yüzümden çekti. Omurgamdan ayaklarıma doğru bir ürperti geçti bedenimden. Eğilince serin nefesi kulağımı okşadı.
"Seni öldüreceğim." , diye fısıldadı ve arkasına bakmadan masadaki kardeşlerine katıldı.
Tenime dokunduğu yere elimi götürdüm , aynı anda hem başım dönmüş hem de korkmuştum.
"Dikkatli ol , insan. " Grimalkin sahnesinin kenarında , ölü kimeranın gölgesinde belirdi. "Kalbini bir peri prensine kaptırma. Sonu asla iyi olmaz."

***

Ash nefes nefese kalarak durdu.
"İyi misin?"
"Bir daha asla..." diye homurdandı. Bunun bir daha olmasını bir kez daha izleyemeyeceğim.
 Bir başkasını da ... aynı şekilde...kaybetmeyeceğim. 
Kaybedemem..."
Koluna dokunarak "Ash" diye fısıldadım.
"Meghan" diye mırıldandı . "Neden kaçmadın sana zaman kazandırmaya çalıştım. Çoktan gitmiş olman gerekirdi."
"Delirdin mi seni o şeyle yanlız bırakamazdım."


Puck = Robbie ;)

Bu videodaki karakterler kitaptakilere çok uygun , aklımdakiler ile de örtüşüyor . O yüzden paylaşmak istedim . İzlenesi ;)

Kişisel yorumuma gelirsek ;

Fantastik adına çok zengin bir dünyanın kapısına açılan bir kitap olmuş . Yazarın diline bayıldım . Kelimeleri ustaca kullanmış . Bildiğimiz bir çok farklı fantastik ögeye bu kitapta rastlamak mümkün . Hepsi bu sistemin bir parçası.  Konuşan kedi Grimalkin kitaptaki en eğlenceli karakterlerden , sahnelerini severek okudum.

Kitabın can alıcı kısımları Ash ve Robbie. Aslında ikisi de alfa erkek gibiler , kitap boyunca aralarındaki çekişme ayrı eğlenceli aslında bir çekişmenin nedeni geçmişleri.

Ash kapalı bir kutu gibi. Kitap boyunca kızımızı sürekli öldürmek ile tehdit ediyor gel gör ki o buz kalbi aslında sıcacık. -Yaralı erkek modeli- 
Puck namıdeğer Robbie ise Ash in tam tersi neşeli , espiritüel  bir karakter. Megan a karşı da boş değil. 

Aslında iki karakteri de çok sevmeme rağmen seçmek zorunda kalırsam Team Ash olabilirim :)

Serinin devamını büyük bir merakla bekliyorum.


Seri tamamlanmış 4 kitaptan oluşuyor. Buçuklu kitaplarda mevcut olsa da onları artık ayriyeten okuyacağız.
Ve de ek seriye sahip .
Gene ek olarak yazarın henüz yayınlanmamış , yakında çıkacak yeni serisi olan Talon un film hakları alındı bile.

Şöyle bir videoya da rastladım Iron King ile ilgili 
*Film hakları ile kesin bir bilgi yok büyük ihtimal fan yapımı .



Pegasus Yayınlarına kitabı incelemem için gönderdikleri için çok teşekkürler ,en büyük teşekkür ise bu kitapla bizi buluşturdukları için.

Son olarak bu kitap için hazırladığım müzik listesini de sizinle paylaşıp postu burada sonlandırıyorum . Keyifli okumalar ve dinlemeler...







Kitabı satın almak için ; tıktık






Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 yorum:

  1. SELİN EZGİ YÖRENTİ12 Temmuz 2015 17:55

    serinin tamamını bitirdim ancak ek serisini ve buçuklu kitaplarını da okumak isterim bu konu hakkında bilgi verir misiniz? kitapların isimlerini internette bulamadım

    YanıtlaSil