Film İnceleme : 47 Ronin




Hobbit i izlemeye gidince fragmanların yayınlandığı kısımda geçiyordu ve arkadaşlara baskıyla 47 Ronin vizyona girdiğinde gideceğiz tamam mı dedim ve finaller biter bitmez soluğu filmde aldık.

Gece sinemasına gitmek ayrı bir zevkli oluyor ki bizde biletleri gece 12'ye aldık. Sinemadan çıkışımız 2 yi buldu.

Peki filme gelirsek :

Lord Kira mutlu mesut yaşayan Lord Asano 'nun topraklarına göz dikmiş aç gözlü herifin tekidir. Sol resimde bulunan cadının da yardımıyla Asano yu oyuna getirip imparatorun gözü önünde suçlu duruma düşürür ve cezası onurlu bir şekilde kendi elinden ölümüdür. (harakiri)
Artık Ako toprakları Lord Asano 'nun tek varisi kızı Mika ya kalmıştır ve imparator Mika ile Lord Kira nın evliliklerini buyurur. Yas tutmak için 1 yıl süresi bulunmaktadır. Asano 'nun samuraylarının başında bulan Oishi bir çukura atılır ve geriye kalan tüm samuraylar sürgüne yollanır. "Ronin" Japon kültüründe efendisiz kalmış samuray savaşçılarına verilen isimdir. Filmin ismi de buradan geliyor.
Filmin aslında baş karakteri olan Kai (Keanu Reeves) işte burada dahil edelim konumuza Asano 'nun kızı Mika yı sevmektedir ama her şeyden önce bir samuray olmak istemektedir. Oishi nin onayını almak için gece gündüz çalışsa da herkes Kai nin normal olmadığını bilmektedir.
Kai yi çocukken bulduklarında ters giden bir şeyler olduklarını bilmelerine rağmen henüz bir çocuk olduğu için himayelerine alıp eğitseler de herkes Kai den uzak durup "şeytan" olduğunu düşünmektedir ve melez diye çağırmaktadır.
Asano nun ölümünden yaklaşık bir yıl sonra Oishi o çukurdan çıkar çıkmaz Mika yı ve topraklarını geri almak için sürgüne gönderilen samurayları ve Kai yi bulur ve büyük bir savaşın içine atılır.

47 Ronin aslından gerçek bir efsaneden esinlenmiştir . Okumak için : tıktık

Kişisel Yorumuma gelecek olursam ;

Bu kadar şatafatlı bir şekilde tanıtılmış ve çekilmiş bir filmin sadece reklamın arkasında kalması büyük bir kayıp. 3D olarak izlememe rağmen izlemeseniz de büyük bir kayıp sayılmaz Birkaç sahne dışında pek kullanma gereği duymamışlar. Filmin ilk başlarında geçen konuşma sahneleri o kadar sıkıcıydı ki "Hadi artık biraz aksiyon görelim sadete gel." dedirtti. Peki neden? Film kesinlikle Japonca sunulmalıymış filmdeki yüzünü sıklıkla gördüğümüz -ana karakter demeyeyim-  Keanu Reeves hariç hepsi Japon. Düşünün ki bu Japonlar İngilizce konuşuyor. "Bitsin artık bu çile. " dedirten o ağdalı ve tane tane konuşmaları çok sıkıcıydı. O kadar yavaş ve anlaşılabilir konuşuyorlardı ki A1 seviyesindeki ingilizcenizle bile rahatça anlayabilirsiniz ki bu durumla birlikte filmin akışı hayli yavaştı.
Samuray deyince aklımıza dövüş sahneleri gelir. Haliyle filmi izlenebilir kılan kısım burasıydı.
Son olarak filmde yer alan bazı sahneler göz ardı edilemez bir şekilde Yüzüklerin Efendisi ve Karayip Korsanları filmlerinden esinlenmiş -araklanmış-

***

Can sıkıntısından evde gider bir film . Beklentilerinizi düşük tutup izlerseniz güzel bile bulabilirsiniz.


Filmin posterine bakıp ta en merak ettiğiniz karakter bu değil mi benim de gel gör ki koskoca filmde 10 saniye ancak göründü. Madem önemli bir karakter değil sanki baş karaktermiş gibi bir de posterine koyarsın ki!







Aşkı, fantastiği havada kalmış , orijinal efsaneden fazlasıyla uzaklaşmış bir filmdi. 200 milyon dolarlık bütçesiyle sadece 87 milyon doları eve geri götürebilen 47 Ronin maalesef sinemada aradığı başarıyı bulamamış görünüyor.

Filme Puanım :








Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder