Bu Ay Ne İzledim - Nisan ~ Mayıs 2014



Aylar sonra gelen yeni izleme listesi yazımdan herkese merhabalar. Vizelerdi , finallerdi derken bir tür film izleyemeyince haliyle liste gene küçücük kaldı. Maalesef bu listede yalnızca 4 film var.  Gelin kısaca değinelim ;

***
BARFİ! - AŞKIN DİLE İHTİYACI YOKTUR - 2012

  
Filme Puanım   
Barfi hem işitme hem de konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti adında genç bir kıza aşıktır. Fakat Shuritinin ailesi onun normal bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır… 
Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır. Tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir… Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır. 

Hint filmi severlerin mutlaka kaçırmaması gereken filmlerden Barfi! . Dönemler arasına geçiş ile size hikayesini aktaran harika bir yapım. En sevdiğim Hint filmleri listesine giriş yaptı. Sevilesi karakterleri ve de etkileyici oyuculukları ile muhteşem bir performans. Özellikle otistik Jhilmil in temiz dünyasına hayran oldum. Sanırım Barfi nin ona usulca aşık olmasının nedeni de o. Yürek burkan finali ile ağlamamak için kendimi zor tuttuğum , ikilinin ilişkilerine hayran kaldığım bir film oldu Barfi!


***

PIRATE FAIRY -  TİNKERBELL VE KORSAN PERİ - 2014


Filme Puanım  

Zarina adındaki peri, Peri Adası'nın çok değerli Mavi Peri Tozunu çalar ve kaçar. Skull Rock korsanları, Tinker Bell ve diğer peri arkadaşları güçlerini birleştirerek, peri tozunu ait olduğu yere geri getirene kadar, hep beraber hayatta bir kez ele geçebilecek bir maceraya çıkarlar. Ancak, Tink'in dünyası Zarina'nın peşinde alt üst olur. O ve peri arkadaşları, yeteneklerini yitirmektedirler. O yüzden, zamana karşı yarışarak Mavi Peri Tozunu geri getirmeli ve Peri Adası'nı kurtarmalıdırlar.

Animasyon film arayaşıma yeni bir nefes gibi geldi film. İnternete düştüğü gün 1. , İngilizce altyazısı çıktığı gün 2. , arkadaşımla 3. defa olmak üzere toplam üç defa izledim ama gene de sıkılmadım. Perilerin eğlenceli dünyasında yeni bir yolculuk . Tabi öncelerden tanıdığımız Tinkerbell de bu macerada bize eşlik ediyor ama ben asi ruhlu Zarina yı daha çok sevdim. Merak eden doğasını sevdim en çok.  Peri tozunun neden başka renkler de olmasın diyerek bulunduğu diyarı tehlikeye atmak pahasına macera dolu bir yolculuğa adım atıyor.

***

CONSTANTİNE - 2005


Filme Puanım


Çizgi roman Hellblazer’dan uyarlanan Constantine’e adını veren paranormal dedektif iblislerin peşinde... 

Cehennemden henüz çıkmış biri ne yapar? Sıcaktan nefret eder. Keanu Reeves Constantine’de, iblis-insan melezlerini yakalayıp cehenneme yolluyor. Yeni yetmeyken onları görme yetisi olduğunu anlayınca intihara kalkışmış. Bu yüzden de cehnneme gitmiş. Şimdi ise günlerini, cennete gidebilmek umuduyla, Los Angeles sokaklarında melez avlayarak geçiriyor. 

Bu yıl dizisi ile ekranlarda yerini alacak filmi öncesinde bir kez daha izlemek istedim ve işte buradayız. İblisler dünyaya geçemiyor olsa da melezler geçebiliyor ve onları avlamak Constantine in işi. Bol atraksiyonlu sahneleriyle sizi sürükleyen bir film . Fantastik-Macera severler kaçırmamalı.  

***

MR. PEABODY & SHERMAN - 2014


Filme Puanım

Bay Peabody bir işadamı, kaşif, bilim adamı, Olimpiyat Madalyası sahibi bir atlet ve bir dahi olmasının yanında dünyanın en zeki ve en başarılı köpeğidir. WABAC makinesi sayesinde o ve evlatlık aldığı insan oğlu Sherman zamanda geri giderler. Ancak Sherman zaman yolculuğunun kurallarını çiğnediğinde iki kahramanımız geçmişi düzeltmek ve geleceği kurtarmak için yola koyulur.

Pek zevk almadan duraklamalar halinde izlediğim bir film oldu maalesef. Peabody-Sherman ın geçmişe yaptığı seyahatleri zevkle izledim ama sonrasında filmin hızlanması gerekirken bence yavaşladı. Geri kalan kısmı hareketsizdi. Filme verdiğim +1 puan TyBurrell in seslendirmesi oldu. Kendisini severek izlerim.

***

Finaller bitecek sonrasında bütler derken gelecek aylarda da film kuraklığı yaşayabilir gibi duruyorum umarım
sinemaya gidecek bir zaman yaratabilirim çünkü hayliyle özledim. 

Peki siz neler izlediniz?
Önerilerinizi bekliyorum...


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder