CNBC-e Yeni Yayın Dönemi - Yeni Dizileri


Yıllardır devamlı bir CNBC-e dergisi okuyucusuyum . Tam emin olmasam da 8 seneden fazla olmakla birlikte tüm dergileri eksiksiz olarak bende bulunuyor.Bir kısmı evimde bir kısmı apartımda , okul bitince hepsi bir araya gelecek umarım :)

Her sene Aralık ayında artık gelenekselleşen CNBC-e takvimini herkes kaçırmadan alıyor sanırım. Bu ay bitmeden hemen bayilere :) Çok çabuk tükeniyor Aralık sayıları.

CNBC-e nin yayın dönemlerinde bünyelerinde yayınlamak için aldığı diziler genelde yeni yıla geçiş , sonbahar ve yaz dizileri zamanları oluyor. İşte bu dönem yayın CNBC-e de görebileceğimiz yeni diziler :


BLACK SAILS


Uzun zamandır beklenen korsan macerası Black Sails’da Kaptan Flint ile adamlarının Robert Louis Stevenson’ın klasikleşmiş romanı “Define Adası”ndan yirmi yıl önce başlarından geçen hikayesi anlatılıyor. Döneminin en zeki ve en korkulan korsan kaptanı olan Flint mürettebatına hızlı konuşan genç bir adamı yani John Silver’ı da alıyor. Mürettebat yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve korsanların, fahişelerin, hırsızların, servet arayanların bolca bulunduğu, hem aydın idealleriyle hem de çarpıcı barbarlığıyla göze çarpan, dönemin tanınan suç bölgelerinden olan New Providence Adası’nı kurtarmak için savaşıyor.

Dizi 2014 Ocakta görücüye çıkacak ve henüz başlamadan 10 bölümlük ikinci sezon onayını aldı bile.

THE WHITE QUEEN


Philippa Gregory'nin The Cousins' War isimli tarihi kitap serisinden uyarlanmış olan The White Queen, 1464 yılında başlıyor. Tudor Hanedanlığı'nın hükümdarlığının henüz başlamadığı dönemler… York Hanedanlığı'nın da Lancaster Hanedanlığı'nın da tahtta gözü var. York'lardan genç ve yakışıklı IV. Edward tacı giyiyor. Ancak Edward, düşman aileden olan Elizabeth'e aşık olunca işler karışıyor.
The White Queen, aşk ve tutku, baştan çıkartma ve aldatma, ihanet ve cinayetin hikayesi. Birbirinden farklı 3 kadının bakış açısından bizlere sunuluyor: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort ve Anne Neville. Gücün peşindeki bu kadınlar, İngiltere tacı için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklar.

Dizi 10 bölümlük ilk sezonunu ardında bıraktı . Geleceğine dair bir bilgi yok şimdilik.

BELIEVE


Havaya yükselme, telekinezi veya doğayı kontrol gibi çeşitli güçlere sahip olan Bo, bunların 2 yaşından beri farkındadır ve kontrolüne sahip değildir. Onun nelere sahip olduğunu bilen "Gerçek İnananlar" adlı küçük bir grup tarafından büyütülür. Artık 10 yaşındadır ve onun peşindekiler yüzünden tehlike içindedir. Grup suçsuz yere idama mahkum olan Tate'i bir şekilde hapisten çıkarır ve Bo'yu onun korumasına verir. 

Bo'nun neye sahip olduğunu kısa sürede anlayan Tate ve Bo, birlikte şehir şehir gezmeye, peşindekilerden kaçmaya başlarlar. Dizi, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nın yönetmeni Alfonso Cuaron'ın arkasında olduğu, J.J. Abrams'ın da yapımcısı olduğu bir dizi.

2013 sonu 2014 başlarında başlayacak fantastik dizi umarım tutar. Konusu ilgimi gerçekten çekiyor.

A YOUNG DOCTOR'S NOTEBOOK


Dizi, Rus edebiyatının en güçlü isimlerinden Mikhail Bulgakov’un mini öykülerinden uyarlama. Rus devriminin yeni yeni ortaya çıkmaya başladığı bir dönemde (1900′lerin başları), küçük bir köyde doktorluk yapan Vladimir Bomgard’ın hikayesini anlatıyor. Doktor, modern çağa yeni girmeye hazırlanan bu köyde, batıl inançlı hastalarla uğraşmakla kalmayıp, aynı zamanda kendi kariyer planını da sürekli olarak kafasında kurmaktadır. Bu karakterin orta yaşlı halini Hamm, genç halini ise Radcliffe canlandırıyor. Her ne kadar ikili aynı karakterin, farklı yaşlardaki hali olarak karşımıza çıkacak olsa da ikisinin karşılıklı sahneleri de mevcut.

Herkesin çok iyi tanıdığı Harry Potter ın Daniel Radcliffe inin oynadığı bir dizi. Geçen sene bu 4 bölümlük mini dizi olarak tasarlanan dizi bu sene 2. sezonuyla devam ederek herkesi şaşırttı. Gene 4 bölümlük 2. sezonunun 2 bölümü yayınlandı. İlk sezonunu izlemiştim yeni sezona başlamamış olsam da ilk sezonda dizi bitmiş gibiydi şimdi ne anlatacak merak ediyorum.

MOM


Christy dört aydır ağzına içki sürmeyen ve iyi bir anne olmak, yanlış seçimlerle dolu geçmişini telafi etmek için elinden geleni yapan bir garsondur. Ayıklığı Bonnie’nin pasif agresif bir şekilde hayatına yeniden girmesiyle sınanır. Bonnie Christy’nin zaten karmaşık olan ilişkiler çemberine dahil olur: Christy’nin yakışıklı ama evli patron- ve sevgilisi Gabriel ; restoranın sinirli şefi Rudy ; 25 yaşında gösteren 16 yaşındaki kızı Violet ; tatlı ama aşırı dürüst oğlu Roscoe ; sorumluluk sahibi olmayan eski kocası ve Roscoe’nun babası Baxter ve Violet’ın hiçbir şeyden haberi olmayan erkek arkadaşı Luke gibi insanların arasında Bonnie de katılır. Christy hayatındaki yeni yolunda ilerlemeye çalışırken pozitif kalmaya çalışmaktadır. Ama çevresindeki şüpheli destek sistemi ve bozukluklar bu mücadelesini daha da zorlaştıracaktır.

Yapımcılığını Chuck Lorre un üstlendiği bir diziden ben daha fazlasını beklerdim. The Big Bang Theory , Two and Half Man ve Mike & Molly den sonra bu dizi fazla basit kalmış. Şu ana kadar yayınlanan bölümlerden istediğimi alamadım ileride ne olur belli olmaz ama. Dizi 22 bölümlük tam sezon onayını aldı gene de.


***

Haberlerden şimdilik bu kadar . Yeni haberler ile tekrar karşınızda olana kadar görüşmek dileğiyle ;)




Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 yorum:

  1. Duygu çok güzel bir yazı olmuş the white queen izlenir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gülen :) Keyifli seyirler şimdiden.

      Sil