Pegasus Yayınları Sonbahar-Kış Fantastik Takvimi


Henüz fuardan yeni çıkmışken , en azından alacaklarımın bir kısmını tamamladım derken yeniler eklenmeye başlandı bile.
Pegasus un yıllardır çıkarmasını beklediğimiz elinde bulundurduğu harika serilerin bazıları gün yüzüne çıktı darısı diğerlerine artık .




3 kitaplık bir seri olan Direniş in ek kitapları (buçuk kitapları) mevcut.
Seri Sıralaması :
0.5-Countdown
1-Direniş
1.5-Fed
2-Deadline
3-Blackout
3.2-San Diego 2014 : The Last Stand of The California Browncoats
3.5-How Green This Land , How Blue This Sea

Uzun zamandır adam akıllı bir zombi romanı okumak istiyordum. Romantik zombi sevmiyorum The Walking Dead tadında bir şeyler olursa harika olur ve Film haklarını alınan bir seri . Sinemalarda ne zaman olacağını şimdilik bilmesek te haklarının alındığı açıklanmıştı.

Yazarın bu ilk serisi idi ve Parasitology serisinin ilk kitabı bu Ekimde yayınlandı.


Bir diğer filmi şu sıralar yapılan uyarlama ise Ölümcül Kaçış kitabına ait. Filmi 19 Eylül 2014 te vizyonda olacak. Kitap genç yetişkin ve distopya türlerinin en iyi ve öne çıkan kitaplarından biri olarak gösteriliyor. 3 kitaplık bir seri .
Seri Sıralaması :
0.5-The Kill Order
0.6-The Maze Runner Files
1-Ölümcül Kaçış
2-The Scorch Trials
2.5-Thomas's First Memory of the Flare
3-The Death Cure

Yazarın Ölümcül Kaçış serisi haricinde The Jimmy Fincher Saga (4 kitap) , The 13th Reality (4 kitap-seri devam ediyor) , Infinity Ring (7 kitaplık devam eden bir seri , serinin 2 kitabı sadece James Dashner a ait.) , The Mortality Doctorine (İlk kitabı bu Ekimde ayından yayınlanan yazarın yeni serisi)


All Souls Triology serisinin ilk kitabı Cadıların Keşfi . Kitapta sadece cadılar değil Vampirler de var. Kitabı okumayı sabırsızla bekliyorum.
Kesin bir haber olmasa da Warner Bros un kitabın film haklarının alındığı söylentisi var.
Seri Sıralaması :
1-Cadıların Keşfi
2-Shadow of the Night
3-The Book of Life (Çıkış Tarihi : 15 Temmuz 2014)
Yazarın bu seri haricinde yayınlanmış romanı bulunmamaktadır.


Bir efsaneydi bir efsaneydi seninle beraber olmak diyebileceğim bir kitap . En çok çıkmasını beklediğim kitaplardan sanırım. Pegasus un yayın hakkını aldığını bildiğim için elime alıp okumak istedim bu kitabı. Kısa bir bekleme süresinden sonra artık benimsin diyebilirim sanırım. Film olacak bir seri daha. Film hakları CBS Films e satıldı.
Seri Sıralaması :
0.5-Life Before Legend
1-Efsane
2-Prodigy
3-Champion
Seri bana Açlık Oyunlarını hatırlatıyor nedense ve sanırım çok özlediğim için bu kadar merakla bekliyorum.
Yazarın henüz yayınlanmamış serinin adıyla aynı isimli kitabı The Young Elites ise Sonbahar 2014te yayınlanacak.


Periler , Aşk ve Savaş...

4 kitaplık bir seri olan The Iron Fey serisi birçok ek kitaba sahip ve bir de yan serisi bulunmakta (The Iron Fey : Call the Forgetten)

Seri Sıralaması :
1-Demir Kral
2-The Iron Daughter
3-The Iron Queen
4-The Iron Knight

Serinin ek kitapları ve yan serisi için ; Tıktık
Film hakları henüz kesin olarak alınmış olmasa da Palomar Pictures için ayrılmış.

Yazarın bu serisi haricinde Blood of Eden(2 kitap-Seri devam ediyor) ve henüz yayınlanmamış Talon serileri bulunmaktadır.


Henüz ilkini alıp okumak kısmet olmamışken ikinci ufukta görünmeye başlamış. Serinin konusu çok ilgimi çekmişti. Yakın bir zamanda alıp okumak istiyorum.
10 kitaplık Pendragon serisi haricinde yazarın Morpheus Road (3 Kitap), The SYLO Chronicles (1 Kitap-Seri devam ediyor) ve henüz yayınlanmamış The Uquinox Curiosity Shop serileri vardır.


Merakla beklenen Dark Hunter serisi 3. kitabı Karanlık Tutkular internet sitelerinde satışa açıldı bile , yakında kitapçılarla buluşacak. Daha önce bizde Aşk Kölesi ve Uykusuz Geceler kitapları çıkan seri yurtdışında aldı başını gidiyor en son 24. kitap çıktı. 25.  kitap ufukta . Yazar son sürat yazmaya devam ediyor , bu serinin haricinde başka bir çok serisi mevcut. Türkiyede de yayınlanan Nick Günlükleri serisi aslında Dark Hunter serisi ile kısmen bağlantılı. O seri ise Artemisten çıkmış olup serinin ilk kitabı Nick Günlükleri : Sonsuzluk çıkalı 1.5 seneyi geçti. Şimdilik devamını ne zaman görürüz belli değil. 



Tüm seriler arasında ilk defa duyduğum bir seri Zümrüt Atlas . Çocuksu duran ama sizi sonra şaşırtan kitaplara benziyor -ki çok severim onları :) Serinin henüz iki kitabı yayınlanmış 3. kitap Ağustos 2014te kitapçılarda olacakmış.

***

Şimdilik haberler bu kadar ama yakın zamanda yeni seri ve devam haberleri ile Pegasus bu yıl bomba kitaplar yayınlamaya devam edecek. Tek yapmamız gereken elimize kitabımızı ve kahvemizi alıp gelene kadar sabırsızlıkla beklemek.


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

3 yorum:

  1. bu bilgiler çok işime yaradı... cadıların keşfi ve direniş ilk önce el atacaklarım :) elleirne sağlık caanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ablacım , çok güzel kitaplar hepsi. İnsan hangisinden başlayacağından şaşırır.

      Sil
  2. Burçak Ergün16 Mayıs 2014 14:19

    Merhabalar Cadıların Keşfi 'nin devami olan Shadow of Night'in türkçe yayinlari konusunda acaba bi bilginiz varmı umarım vardır.

    YanıtlaSil