Kitap Yorumu : Geek Kız 2 Aklı Havada - Holly Smale [+Çekiliş]



Geçtiğimiz aylarda turunu düzenlediğimiz Geek Kız kitabının devamını Eksik Parça yayınları arayı çok açmadan  bizlerle buluşturdu. Bu yazı henüz birinci kitabı okumayanlar için spoiler içerebilen bilgiler barındırabilir. Sizi ilk kitap yorumuna alalım ;)



Geek Kız ı severek ve eğlenerek okumuştum açıkçası bu kadar beğeneceğimi bende beklemiyordum sonrasında devam kitaplarını da kesinlikle alıp okurum demiştim kendi kendime ve ikinci kitap çıkar çıkmaz alıp okuma fikri kafamda dönmeye başladı. Yazarın dili ve de konunun sürükleyiciliği ile ikinci kitap (446 sayfa) gene ilk kitap gibi çabucak bitti. Bu seride en sevdiğim şeylerden biri de bu sanırım.

Dediğim gibi ilk kitabı baya sevmiştim ama ikinci kitaba başlayınca neden olduğunu anlamadığım saçma bir durum ile karşı karşıya kaldım. İlk kitapta birlikteliğine çok sevindiğimiz Harriet ile Nick in ayrılığı (kesinlikle spoiler değil) konu alınıyor. Harriet in bu ayrılık ve de aileye bir kişinin daha eklenmesinin doğuracağı değişimlerin hayatına etkisini inceliyoruz.

İşte benim anlam veremediğim kısım bu : heyecanla beklediğim ikilinin ilişki kısmı daha kitabın başında yazar tarafından baltalanmış. Kitabın neredeyse sonuna kadar nedenini öğrenmeye çalışıyoruz. Bu yüzden ilk 250 sayfa kadarı benim için sıkıcı ilerledi ama dediğim gibi kolay okunan bir kitap olduğu için aslında çabuk geçti :)

Tabi bu arada kızımız boş durmuyor geek muhabbetler katlanarak devam ediyor ve modellik hayatının en önemli işlerinden biri olacak çekimler için Japonyaya gidiyor. JAPONYA!!! Geekliğin ana vatanı sayılabilecek bir ülke.

Arkasından kuyusunu kazan birileri tarafından çekimleri baltalanması yetmez gibi eski sevgili Nick kaldığı evdeki modellerden biriyle çıkmaktadır.

Kitap Nick in katılmasıyla tekrar eski eğlencesine kavuşuyor. Sonraki kısımlar ilk kitaptaki gibi eğlenceli ve tam sevdiğim gibiydi.

Severek takip ettiğim bir seri . Üçüncü kitabı da umarım gene kısa zamanda bizimle olur.


Kitap için seçtiğim şarkıyı umarım beğenirsiniz ;)



Çekilişle 3 kişiye de Geek Girl 2 kitabını hediye ediyoruz. Çekilişe buradan katılabilirsiniz :


a Rafflecopter giveaway

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

6 yorum:

  1. katıldım. çekiliş için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hazal Savcıözen7 Şubat 2015 15:17

    Katıldım 😌

    YanıtlaSil
  3. katıldım..herkese bol şans :)

    YanıtlaSil
  4. Hulya Yılmaz8 Şubat 2015 23:34

    Ben de katıldım..Hayırlısı olsun..Herkese bol şanslar..

    YanıtlaSil
  5. Katıldım bakalım. :)

    YanıtlaSil
  6. Not yazmak istiyorum adımı değiştirdim; Kitap Okuyan Kralice olan yerler 1Kitap Meselesi olacak. :)

    YanıtlaSil