Kitap Kurtları Blog Tur || Geek Kız - Holly Smale (Yorum)



Geek Kız için geri sayım başladı! Güzel yüzlü utangaç, entel dantel, bilimsel, esprili, her şeyi bilen kaçık kız Harriet Manners ile tanışın.
Güzel yüzlü utangaç,
Entel dantel, bilimsel,
Esprili, her şeyi bilen,
Kaçık kız
Adım Harriet Manners ve ben bir geek’im. Ben bunun oldukça iyi bir sıfat olduğunu düşünsem de, okul çantamın üstüne kocaman harflerle ‘Geek’ yazan arkadaşlarım aynı fikirde değil gibi. Tamam, biraz asosyal olduğumun ve gereğinden fazla şey bildiğimin farkındayım fakat bu dışlanmam gerektiği anlamına gelmez.
Ama modellik ajansından gelen teklif belki de bu durumu tersine çevirmek için bir şans olabilir. Belki de kozamdan sıyrılıp güzel bir kelebeğe dönüşebilirim. Ya da kahverengi bir güveye…
Peki bu dönüşümü, hayali modellik yapmak olan en yakın arkadaşımı kırmadan ve süper yakışıklı manken Nick’e rezil olmadan nasıl yapacağım?
Orijinal Adı : Geek Girl
Seri Sıralaması : 1
Tür : Genç-Yetişkin 
Satın Almak İçin : Kitapsihirbazı , Kitapyurdu


Geek Kız yaratıcı ve kesinlikle eğlenceli bir roman.

Kitabın konusuna ilk baktığımda geek ve model nasıl olacak ki bu derken Holly Smale müthiş bir ikili yazmış. Kitabı okurken bu kadarını beklemiyordum. Okurken çok eğlendim , kahkaha attıran türden. Kendini sevdiren ve çabucak okuyup bitirebileceğiniz sürükleyici bir roman olmuş.

Harriet Manners asosyal ve yaşına göre fazlasıyla bilgili yapısıyla okuldaki arkadaşları tarafından geek damgası yemiş (ki bu bizim dilimizde inek : çok çalışkan öğrenci olarak çevrilebilir) 15 yaşında genç bir kızdır. En yakın arkadaşı Natalie'nin zoruyla gittiği Tekstil ürünlerini yakından ve tüketici gözüyle görme olanacağı sunan eğitim fırsatı yani namıdeğer alışverişe gittiği fuarda yaşadığı sakarlıkların da etkisiyle modellik ajansında çalışan Wilbur (-bur ile bitiyor -iam değil) tarafından keşfediliyor. Çocukluğundan beri model olmak isteyen Nat (Natalie)'nin aksine Harriet' in o taraklarda bezi yoktur ve bu olanlara inanamamaktadır. 
Çekildiği birkaç pozdan sonra bile böyle bir şeyin gerçekleşebileceğine inanamamaktadır çünkü dürüst olalım Nat kadar güzel ve çekici değildir. Harriet için modellik ajansından gelen teklifle birlikte hayatı tamamen değişmek üzeredir. 

Kitapla ilgili birçok şeyi sevdim tamam itiraf sevmediğim bir şey bulamadım. Sadece bir şeyler eksik duygusu yüzünden 5 veremiyorum. Yoksa kesinlikle ikinci kitabı çıkar çıkmaz koşup alabileceğim kadar sevdiğim bir kitap oldu.

Kitaba dair en sevdiklerim : 

  • Nat ile Harriet in arkadaşlığı (o bir dost en harikasından . Arkadaşına laf söyletmez , her zaman yanındadır. Herkese bir Nat lazım.)
  • Harriet in delidolu babası Richard ve öz gibi benimsediği üvey annesi Annabel in ilişkileri ^_^ 
  • Çocukluğundan beri annelik rolünü üstlenmiş Annabel i kitapta okudukça daha çok sevsekte asıl önemli nokta Harriet in kişiliğinde daha çok rol oynayan kişinin Annabel olduğunu görmek mutluluk verici . İlerledikçe birbirlerine ne kadar benzediklerini görüyoruz . Harriet geek ise Annabel kesinlikle bir uber-geek olmalı :)
  • Kaçık modacı Wilbur
  • Aslan çocuk Nick ( Öhöm öhöm kendisi über yakışıklı modelimiz ve Harriet ona abayı yakmış durumda)
  • Aslan çocukla bizim uzaylı ördeğimizin (kendisi Harriet oluyor) konuşmaları. Harriet in hakkından gelecek bir erkek varsa bu bizim aslan çocuk ;)


Okurken Harriet e hak verdim

Aslan çocuğa abayı yakmamak
mümkün değil ;)

Komik ve farklı bir kitap arayışında olanların mutlaka göz atması gereken , keyifli bir okuma süreci vaat eden bir kitap Geek Kız. 
2 kişiye facebook sayfamız üzerinden hediye edeceğimiz yarışmaya bu adresten ulaşabilirsiniz ; tıktık . Gözünüz bizde olsun ;)

NOT : Sevgili okuyucu bilgisayarımı tamir ettirdiğim zaman yazılmayı bekleyen birçok kitap yorumu ve daha fazlası için takip etmeye devam edin. Şimdilik sevgiler ♥ ve görüşmek dileğiyle.




Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder