Kitap Yorumu : Postacı Kapıyı Çalmayacak - Ava Dellaira [+Çekiliş]


Bazı şeyler var ki artık bu dünyada olmayanlar dışında kimseye söyleyemem.
Size bu mektupları yazmaya başlayınca kendi sesime kavuştum. Sonra bana yanıt veren bir ses duydum. Bir şarkının farklı tınlayışında, bir filmin hikâyesinde, kaldırımdaki çatlakta açan bir çiçekte buldum yanıtı. Bir pervanenin kanat çırpışında, dolunaya dönen ayda... Yeryüzünde bu mektupları gönderebileceğim bir adres yok. Öldüğünüzü biliyorum ama sizi duyuyorum.
Hepinizi duyuyorum. Buradaydık, bunun bir anlamı var, diyorsunuz.
Kısa süre önce ablasını kaybeden Laurel, onun nasıl öldüğünü bilen tek kişidir ve bu sırrı kimseyle paylaşmamasının bir nedeni vardır.
Onu bu karanlıktan çıkaracak yardım eli, hiç beklemediği bir yerden gelir. Genç kız okulda verilen bir ödevle mektuplar yazmaya başlar. Bu mektupların ortak noktası ise erken yaşta hayata veda etmiş, onun için anlamı olan Amy Winehouse ve Kurt Cobain gibi ünlü isimlere yazılmasıdır. Zaman geçtikçe bu duygu yüklü mektuplar hem ablasının ölümü üzerindeki sır perdesinin aralanmasına hem de Laurel'in kendine bir yol çizip yetişkin bir bireye dönüşmesine yardımcı olur.

Orijinal Adı : Love Letters to the Dead
Satın Almak İçin : Kitapsihirbazı
Türü : Genç Yetişkin 

Yazarın ilk kitabı olduğuna hala inanamıyorum . O kadar ustaca yazılmış ki birkaç dakika önce kahkaha atarken sonrasına göz yaşlarınızı akıtmamak için verdiğiniz mücadele kadar sıradışı...


Laurel in kız kardeşinin ölümünden sonra başladığı lise hayatının ilk gününde verilen ödevde öğretmenlerinin "Ölmüş birisine mektup yazın." demesiyle başlıyor her şey . Yazdığı mektuplarda günlük yaşadıklarını , duygularını , ablasının ölümünün arkasındaki gerçeğe ve de nedenini yazar ince bir şekilde işlemiş. Laurel in tüm duygularının yansımasını görüyoruz mektuplarda. Ablasının ölümünden sonra güçlü görünmeye çalışsa da ona olan kızgınlığını , hayal kırıklığını ve de güçlü bir özlem duygusunu sayfalarda kaybolurken keşfediyorsunuz.

Hayata yeni edindiği arkadaşları Natalie ve Hannah ile tutunsa da ablası ile geçmişi yakasını bırakmayıp çapa gibi onu da beraber sürüklemektedir. İlk aşkı Sky ile kendini yeniden keşfetmesini ise keyifle okutuyor. Annesi ile olan fırtınalı ilişkisi ve de suçluluk duygusu karmaşık iç dünyasını gözler önüne seriyor.


Ve ben o an May yanımda olduğu sürece her şeyin yolunda gideceğini anladım. 
Artık May yanımda olmadığına göre sihir yapmanın başka bir yolunu bulmalıyım.

Yazılan her mektupta olay perdesinde yeni bir gelişme kaydediliyor ama bu sırada gerçekleşen güzellik yazarın bunu mektuplardaki ünlüler aracılığıyla vermesi. Ünlülerin hayatlarındaki olayları kendi ile bağdaştıran Laurel gerek sitemle gerekse mutlu anılarıyla sık sık geçmişine sizi sürüklüyor. 


Algımızın kapılarını sonuna dek açabilseydik , her şey insana olduğu gibi görünürdü , yani sonsuz. Bunu düşünüyorum şimdi . Yani her bir anın sonsuzluğu üzerine. Keşke bende bunu yapabilseydim , bütün kötü anıları ve içimdeki kötülüğü yakıp kül ederdim o zaman. Ve belki de aşık olmak bunu yapabilir.Eğer aşık olursan , elindeki tutmak istediğin o hayat , o insan ve o an sonsuza kadar yanında kalabilir.

Kitaba dair en sevdiğim şeylerden biri de müzikle iç içe olması . Şöyle ki karakter ve de arkadaş çevresinin müzik hakkındaki sohbetleri , Laurel in duygularını şarkı ve şiirler ile ifade edişi okuması ve de okurken o müziği dinlemek çok keyifliydi . Bende o şarkıları kitapta işaretledim ve de şöyle bir görüntü çıktı ortaya :


Bunlar ne biliyor musunuz kitapta geçen şarkılar :) düşünün ne kadar mutluyum... Yorum yarım saate blogda ^_^

Haberi de sıcak sıcak vereyim. FOX 2000 tarafından filme uyarlanacak kitabın yapımcıları aynı zamanda The Fault in Our Stars (Aynı Yıldızın Altında) ın yapımcıları . Kitaptan sonra filmi büyük bir merakla bekliyorum. Umarım güzel bir film bizi bekliyordur .

Merak ettiğim bu kitabın yurtdışında yayınlanmasından kısa bir süre sonra ülkemizde de yerini alan bu kitap için Martı yayınlarına teşekkür ederim.


Son olarak Martı Yayınları sponsorluğunda gerçekleştirdiğim üç kişinin kazanacağı çekilişe katılmayı unutmayın :

a Rafflecopter giveaway

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

35 yorum:

  1. Mertcan Ölçer6 Ağustos 2014 00:44

    Herkese iyi şanslar. :3

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ettiğim bir kitap şans gülerse ne ala ^^

    YanıtlaSil
  3. katıldım. umarım şanslı olabilirim

    YanıtlaSil
  4. Katıldım :D

    YanıtlaSil
  5. Alican Bozkurt6 Ağustos 2014 10:39

    Bana Çıksın T_T

    YanıtlaSil
  6. Bol şans bana :)

    YanıtlaSil
  7. Insallah sansli olanlardan biri olurum..:))

    YanıtlaSil
  8. Herkese bol şans dilerim ^_^
    Bu arada Twitter'dan tweetleyince "üç kişiye hediye" yazıyor, rafflecopter başlığında "iki adet" yazıyor. Bilginiz olsun ^_^

    YanıtlaSil
  9. bende katıldım ...

    YanıtlaSil
  10. Onunla ilgili farklı bir sürpriz vardı ^^ değişikliği gözden kaçırmışım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Bu kitabı okumayı çok isterim.Katıldım

    YanıtlaSil
  12. Emine Kılıç6 Ağustos 2014 22:30

    Katıldım

    YanıtlaSil
  13. katıldım :)

    YanıtlaSil
  14. Ben de katıldım. Kitabı çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  15. Ayla Sarıoğlu10 Ağustos 2014 12:39

    bende katıldım

    YanıtlaSil
  16. Ayla Sarıoğlu10 Ağustos 2014 12:43

    bol şans:))

    YanıtlaSil
  17. Sonay Gökhan Koparmal10 Ağustos 2014 12:44

    Herkese bol şans:))

    YanıtlaSil
  18. bende katıldım bol şans:))

    YanıtlaSil
  19. Bu kitabı okumayı çok isterim:))

    YanıtlaSil
  20. Katıldım bol şans

    YanıtlaSil
  21. katıldım.kitabı acayip merak ediyorum umarım kazanırınmm

    YanıtlaSil
  22. herkese bol şanslar

    YanıtlaSil
  23. bende katıldım :3

    YanıtlaSil
  24. hlucy345@hotmail.com

    YanıtlaSil
  25. Burak Uluışık14 Ağustos 2014 20:03

    Orijinal kapağını görüp görüp iç geçiriyordum meğer bizde de kitap çıkmış da haberim yok. Yorumuna bakmasam valla hiç de olmayacaktı.

    YanıtlaSil
  26. katıldım .

    YanıtlaSil
  27. bende katıldım.

    YanıtlaSil
  28. herkese iyi sanşlar

    YanıtlaSil
  29. Büyülü Mısra15 Ağustos 2014 17:35

    bol şans

    YanıtlaSil
  30. umarım kazananlardan biri olurum :)

    YanıtlaSil