Kitap Yorumu : Geri Sayım || Elizabeth Norris - Unraveling Serisi 1. Kitap



GERİ SAYIM 
ELIZABETH NORRIS


                                                           Orijinal ADI : Unraveling








Neden ikinci bir şansım olduğunu biliyorum. Bu yüzden ölümden döndüm, gerçekten yaşadığımı hissetmek için. Bu kez doğru olanı yapacağım.






Merhabalar biliyorum çok geç kaldım bu yüzden öncelikle tur arkadaşlarımdan sonra da yayın evinden özür diliyorum ama maalesef benim elimde olan bir şey değildi. Sınav üstüne sınav bir de üstüne gereksiz (insan provası) biriyle yaşadığım sıkıntıdan dolayı istemeyerek de olsa programa sadık kalamadım. Ama geç olsun güç olmasın diyerek kendimi bilgisayar karşında yazarken buldum.

DÜNYANIN SONU GELİYOR...

Janelle sıradan 17 yaşındaki kızlar gibi lise hayatı ile mücadele ediyorken birden hayatını alt üst eden bir deneyim yaşar. Kendisine kamyon çarpması sonucu hayatını kaybeder. Hemen düzelteyim daha doğrusu kısa bir süreliğine ölür. Gözlerini tekrar açtığında karşısında Ben Michaels i görür ama bir o kadar da öldüğünden emindir. Olanların arkasında neler olduğunu ve Ben Michaels ın sırrını öğrenmek için ona yakınlaşmaya başlar. 

Bu sırada kızımızın FBI da çalışan babası insanları radyasyon ile etkileyen ve de moleküler olarak onları değiştiren bir hastalık-virüs-enfeksiyon davası üzerinde çalışmaktadır. Biraz Stiles biraz Veronica Mars misali babasının davalarına kayıtsız kalamayan Janelle olayları araştırmaya başlar. Olayların ilişkisine yönelik ipucular nasıl olduğu bilinmese de bir geri sayıma işaret etmektedir. Dünyanın sonunu getirecek bir GERİ SAYIM ' a...





Gelelim kişisel yorumuma ;


Yazarın kesinlikle harika bir konu yakaladığını düşünüyorum ama bana göre büyük ve de tek sorun şu ki onu sunuşu. Kitapta birçok olay birden geçiyor ve onlar arasında dengeyi oturtana kadar zorluk çekiyorsunuz. O kadar fazla ki aslında bir çoğu yüzeysel kalıyor doğal olarak karakterler de . Bu kitaptan üç ayrı seri çıkarmış :) Okuyunca bana hak vereceksiniz. Neyse devam edelim ; Olay örgüsünü yakalayınca olaylar sizi kendine çekiyor Janelle  in bir sonraki adımlarını , Ben ile ilişkisinin nereye varacağını merakla bekler hale geliyorsunuz. 

Bir diğer öge ise aile ilişkileri . Janelle in işkolik babası , bipolar annesi ve de bir erkek kardeşi var. Öyle olunca bütün sorumluluklar kızımıza kalmış durumda. Hal böyle olunca çalışkan , evi çekip çeviren kızımız oluyor ve tüm yaşantısını onun gözünden rahatça izleyebiliyoruz. Böylece aile dinamiğini yazarın gayet güzel yakalamış olduğunu düşünüyorum. Bu vasıtayla kitaptaki en sevdiğim karakterin kızın babası olduğunu itiraf edebilirim sanırım :) babayı daha çok kitabın sonlarında tanıma fırsatımız oluyor. Sabırlı olun ;)


Bir saniyeliğine gelen kavurucu sıcak ve bir baş dönmesi hissediyorum ; ardından kalbim duruyor , her şey donuyor ve nefes almaya ihtiyaç duymuyorum artık. Ama acı yok . Aslında ölürken , ölüyor olduğumu biliyorum , hemde hayatta hiçbir şeyden emin olmadığım kadar iyi biliyorum. Acı yok muazzam bir hafiflik hissediyorum.  Artık ölüyüm.

Pensieve nin cast listesine bayılmış olsam da şu bulduğum çifti paylaşmadan da edemeyeceğim;




Ben ve Janelle ikilisini gerçekten sevdim. Özellikle edebiyat dersindeki kısım :


"Peki senin mükemmel evlilik teklifin nasıl olmalı?" diye soruyor Ben.        "Bilmem. Sadece ikimiz olalım isterim ve romantik olmaktan , arkadaşlarıma anlatınca büyük bir olay yaratacak cümlelerden ziyade , gerçekten hissettiklerini söylemesini isterim. Onun sadece öne eğilip Janelle Tenner , lanet olsun , evlen benimle." demesini isterdim.

 Son olarak kitabın şok edici sonuna değinmek istiyorum. Yazar devam kitabı olan Unbreakable için merakta bıraktı hepimizi. Değişik bir Science Fiction deneyimi oldu benim için .Herkesin hemfikir olduğu nokta sanki Fringe in spin-off u gibiydi. Özleyenler için tadımlık bir bölüm ;)







Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 yorum: