Chosen : Bir Kutu , Bir Hayat



Herkese merhabalar. Elimde yazılmayı tonla bekleyen dizi olsa da eringeç bir insan olduğum için hala bekliyorlar. Biraz önce 3. sezonunu bitirdiğim 2013 yapımı Chosen ı sıcağı sıcağına yazayım diye blog başına geçtim. Daha önce Labirent : Ölümcül Kaçış yorumumda  kısaca belirttiğim diziyi macera-drama severlerin kaçırmamasını öneririm.

İyi bir baba, eş ve avukat olan Ian Mitchell bir sabah uyanır ve kapısının önünde içinde dolu bir silah ve bir yabancının fotoğrafının olduğu gizemli bir kutu bulur. Fotoğraftaki yabancıyı üç gün içinde öldürmek zorundadır. Eğer adamı öldürmezse rehin alınan kızı ile kendisi öldürülecektir. Aklı karışan ve çaresiz hisseden Ian sıradan bir adamken ailesini korumak için her şeyi riske edebilecek bir suikastçiye dönüşür.


Dizi hayatta her şeye sahip zengin insanların kendi hayatlarına heyecan katmak amacıyla çarpıtılmış bir anlayış ile doğan bir oyunu , normal bir hayatınız varken gelen bir kutu ile sevdiklerini kurtarmak için her şeyi yapabilecek bir suikastçıya dönüşen insanların hikayelerini bize sürükleyici bir şekilde ; bir sonraki hamlelerini bekler halde izletiyor. Oyundan çıkış yok , oynamıyorum hiç yok. Verilen hedefleri verilen süre içerisinde öldürmek zorundasınız yoksa ölen siz olursunuz daha kötüsü sevdiğiniz kim varsa. 
Dizinin kötü adamları :

  • Denetleyiciler ; oyunun gidişatını kontrol ediyorlar , malzeme tedariği yapıyorlar ve de oyuncuların hedeflerini öldürdükten sonra polis veya herhangi bir yetkili tarafından sorgulanmasını engelliyorlar. Tüm pis işlerin idaresi onlarda diyebiliriz.
  • Temizleyiciler ; oyuncuların hedeflerinin ve de öldürdükleri yerleri hiçbir şey yaşanmamış gibi gösteren kişiler. Bir diğer görevleri ise oyuncunun yakınlarını kaçırmak
  • Gözcüler ; oyunun asıl sahipleri kameralarla oyuncuları izliyorlar. Kesinlikle psikopatça , tüm bu durumdan zevk alıyorlar.
                                                                                                                                                                 

Dizi hiçbir zaman durağanlaşmıyor. 20şer dakikalık 6 bölümlük sezonlar halinde izlediğimiz yapımda başrolde
ilk iki sezon boyunca Hereoes tan Peter rolü ile tanıdığımız Milo Ventimiglia bulunuyor. İlk iki sezon ailesini kurtarmak için yaptığı girişimleri izliyoruz ama dediğim gibi araya başka oyuncular girdiği için senaryo sadece onun üzerinden ilerlemiyor. Henüz yayınlanan üçüncü sezonda ise ikinci sezondan tanıdığımız Jacob karakteri başrolü devaralıyor. 

KİME GÜVENEBİLİRSİN?


SPOİLER!!!

Tüm dünyada oynandığına inanılan bu oyundan tek çıkış kara kutu ama kara kutuyu hak edebilmek için daha fazla kişiyi öldürmen ve de hayatta kaybedecek hiçbir şeyin kalmamış olması gerekiyor.

Sonuç olarak çok iyi kurgulamış bir dizi. Bir sonraki bölümde ne olacak diye başından kalkamıyorsunuz o yüzden size tavsiyem 1 sezonu toplarsak 2 saatlik bir film olur ; 3 sezonu kısa sürede bitireceğinizi garanti veririm ;) 4. sezonla ilgili henüz bir bilgi yok ama devam edeceğine eminim :) çünkü sezonu gene öyle bir yerde bitirdiler ki... 
Dil olarak da çok basit (ilk iki sezon) . Dilinizi geliştirmek için bir dizi arıyorsanız en azından kulak-dil alışkanlığı edinebileceğiniz tam da izlemelik bir dizi.

Burada yazımı sonlandırıyorum . Bende dizi bol dostlar ;) Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle.

Müziğe bir göz atın ;



Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder