Bu Ay Ne İzledim - Mart 2014


Herkese merhabalar. Geçen ay pek verimli geçmeyen izleme listem bu ay dolu dolu. Bu listeleri ben hem kendim neler izlemişim diye oluşturuyorum hem de kısaca sizin de film hakkında bilgi edinmeniz için. Aralarında benim keyif alarak izlediğim filmler oldu. Bakalım bu ay neler izlenmiş ;



***




TRON : LEGACY - TRON EFSANESİ - 2010

Sam Flynn, Kevin Flynn'in 27 yaşındaki teknoloji meraklısı oğlu, babasının ortadan kayboluşunu araştırır ve kendini babasının 20 yıldır yaşadığı Tron'un dijital dünyasında bulur...

Kevin'in sadık sırdaşı Quorra'yla birlikte, baba ve oğul çok fazla gelişmiş ve son derece tehlikeli bir hale gelen, görsel açıdan dudak uçuklatan sanal alemde bir ölüm kalım yolculuğuna çıkarlar...

Aslında daha önce izlediğim filmlerden olsa da Tron : Uprising animasyon serisine başlamaya karar verdiğim için öncesinde tekrardan bir göz atmak istemiştim.  Zaten Sci-Fi çok severim.
Filmi izlemenizi öneririm. Henüz adı ve yılı açıklanmasa da devam filmi gelecek. 


Filme Puanım         :


***

FROZEN - KARLAR ÜLKESİ - 2013

Bir kehanet krallığı ebedi kışa mahkum edince, korkusuz bir optimist olan Anna dağ adamı Kristoff ve yardımcısı ren geyiği Sven ile bir olup kız kardeşi Elsa’yı yani Karlar Kraliçesi’ni bulmak ve bu büyüye son vermek için yola çıkar. Mistik trollerle, sihirle ve şaşırtıcı bir kardan adamla karşılaşan Anna ve Kristoff krallığı kurtarmak için büyük bir mücadele içine girerler.

Hala izlemediyseniz sorun değil , sakin olun yavaşça patlamış mısırı eline al ve bu film için vakit ayır.

Daha önce CAM versiyonunu izlediğim ve sinemaya gidecek vakti bulamayınca inatla 1080p indirip tekrar izledim. Mükemmel bir animasyon . Şarkıları ,fantastiği verdiği duyguları ile benim gibi kışı sevmeseniz bile kışa hayran kalabiliyorsunuz.
Eringeç mod on : Hala yazısı yazılacak.

:     Filme Puanım


***




RUNNER RUNNER - BÜYÜK KUMAR - 2013

Princeton'da okuyan genç ve parlak bir öğrenci (Justin Timberlake), okulu için kullanması gereken tüm parasını, online poker oynanan yasadışı bir kumar sitesinde oynadığı oyunlar için harcar. Her şey yolunda giderken yaptığı bir hata borç batağına sürüklenmesine ve belalı site yöneticisine (Ben Affleck) borçlanmasına neden olur. 

Film oyuncuları ve de oyunculuklar açısından çok iyi olsa da klişe konu ve pekte şaşırtmayan gidişatı ile ortalama bir filmdi. Ama gene de gayet izlenebilir. Aksiyon filmi arayanlar için güzel bir seçenek olabilir eğer yüksek beklentilere kapılmaz ise. 



Filme Puanım     :


***


BEAUTY AND THE BEAST - GÜZEL VE ÇİRKİN - 1991

 Kendini esrarengiz bir yaratığa dönüşen prensin şatosunda bulan Belle'in maceralarına göz atın. Belle hayatının en önemli dersini alacak ve asıl güzelliğin insanın içinde olduğunu keşfedecek.

Kitapseverlerin çok seveceği bir karakter Belle. Her şeyi ile kendine çekecek bir animasyon. Hatta bazılarından Mrs. Potts a aşık olduğu bile duyulmuştur (bildiğiniz çaydanlık)
Birbirinden eğlenceli karakterleri ve de korkutucu ama aslında bir o kadar da iyi kalpli canavarımız ile müthiş bir tablo oluşturuyor filmimiz. Bununla ilgili de bir yazı gelecek . Aslında daha çok Fransız versiyonu ile ilgili o yüzden şimdilik uzun uzun yazmıyorum.



:    Filme Puanım


***




THE KINGS OF SUMMER - YAZIN KRALLARI - 2013

Büyüme çağında olan Joe Toy bekar babasına, babasının hayatına karışmasına öfkelenmektedir. Özgürlüğünü ilan eden Joe en iyi arkadaşı Patrick ve tuhaf bir çocuk olan Biaggio ile ormana kaçar. Orada bir ev yapacaklarını ve sorumluluklarından ve ailelerinden uzaklaşacaklarını belirtirler. Eğreti evleri bitince, üç genç adam artık kendi hayatlarının efendisi olmuştur.


Filmle ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz ; tıktık





    Filme Puanım   :


***


TED - 2012

Family Guy'ın yaratıcısı Seth MacFarlane Ted'in senaristliğini, yönetmenliğini ve seslendirmesini yapıyor. Canlı çekim animasyon komedi filmi Ted, çocukken gerçekleşmesini istediği bir dilek sonucunda canlanan ve yanından ayrılmayı reddeden neşeli oyuncak ayısıyla ilgilenmek zorunda olan John Bennett'ın hikayesini anlatıyor...

Uzun zamandır izlenmeyi bekleyen bir film TED idi ve benim beklentilerim altında kalan pek beğenmediğim bir film oldu. Filmin hemen ardından yazsaydım yorumumu bu kadar sakin olmazdı biraz nefret kusar gibi olurdu. Film fazlasıyla Family Guy a bağlı olmuş. Sadece ses için de demiyorum bunu . Filmin zaten esasen bir konusu yok. Konusuz film mi olurmuş demeyin oluyormuş bende yeni gördüm. Family Guy ın bir bölümünü film yapmışlar . Başrolde de oyuncak ayı oynuyor bu kadar basit benim için açıp bir bölüm Family Guy izlesem daha iyiydi dedirtti. Sonuna kadar dayanabilmem mucize.


:      Filme Puanım


***


BODYGUARD - 2011

Rana’nın koruma görevliliğini üstlenen Balwant Singh bir kaza sonucu hayatını kaybeder. Kaza sırasında yanında hamile olan eşi de vardır. Rana hemen oraya gelir ve Balwant Singh’ın eşini kurtarır. Balwant Singh’ın karısı dünya güzeli bir cocuk dünyaya getiri. Büyüdüğünde ise babasının işini tamamlar yani Rana’nın kızına korumalık yapar. Rana ilk başta aldırış etmese de artık bu koruma kendisinin canını sıkmaya başlar. Arkadaşı ile birlikte ona plan yaparlar. Plan uygulamaya geçirilir. Koruma aranır ve ona aşık olduğu söylenir. Koruma her şeyden habersiz bir yalanın içine sürüklenir…

Bir de uzun zamandır bekleyen izlenecek filmim idi ve sadece bir şarkısını çok beğendiğim için hadi izleyeyim dedi.  Sadece şarkıyı dinlesem kafi imiş. Zaten verdiğim puanın yarısını şarkı için verdim.
Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz : tıktık



Filme Puanım    :


***



THE LITTLE MERMAID - KÜÇÜK DENİZ KIZI - 1989


Rüyalarının prensiyle tanışmaya karalı olan Ariel, 
bu uğurda Ursula adlı şeytan ruhlu denizaltı büyücüsüyle pazarlık yapmaktan çekinmez ve sesini ödünç verdiği bu pazarlık sonucunda bir çift bacağa sahip olarak yakışıklı insan prensi Eric'in dünyasına ayak basma şansına sahip olur. Babası Kral Triton'un ve yengeç muhafızı Sebastian'ın bütün uyarılarını duymazlıktan gelen Ariel, kendisini suların derinliklerinde bulur ve çok geçmeden de sessizliğin her zaman altın değerinde olmadığını ve Ursula'yla girdiği pazarlığın içinde aklına hayaline gelmeyen oyunlar olduğunu keşfeder.

Toplu bir yazılacak animasyon dosyam var aslında. Bu da o dosyadaki filmlerden biri. Öyküyü bilmeyen yoktur . Tekrar tekrar izlenesi animasyonlardan devam filmlerine göz atmak ve de bir projem için tekrar izledim. Mutlaka izlenilmesi gereken animasyonlardan.


:     Filme Puanım


***


RISE OF THE GUARDIANS - EFSANE BEŞLİ - 2013


William Joyce'un çocuk kitapları serisine dayanan filmin konusu :

Olağanüstü yetenekleri olan bir grup kahraman yer alıyor. Dünyayı ele geçirmek isteyen hain güç Pitch'e karışı ölümsüz kahramanlarımız harekete geçmek zorundadır. Amaçları tüm dünyadaki umudu, inancı ve çocukları kötülüklerden korumaktır. 
 

Bu filmi neden bu kadar çok seviyorum bilmiyorum. Sürekli tekrar tekrar izleyesim var. Jack Frost ile Elsa (Frozen) yakıştırmalarından sonra bir daha izlemek istedim ve evet bende yakıştırdım.
Hayır hayır bir animasyon karakterine aşık olmadım ; gözüme toz kaçtı :'(


Filme Puanım      : 


***


THE PRINCESS AND THE FROG - PRENSES İLE KURBAĞA - 2009

Bir prensesin, yakışıklı bir prense dönüşen bir kurbağayı öpmesiyle birlikte gerçek aşkını bulduğu hikayeyi herkes biliyor. Bu hikayemizde kızımız yine bir kurbağayı öpüyor fakat sonuçlar çok farklı oluyor. Bunun peşinden mizah, heyecan, müzik ve duygu dolu bir macera başlıyor. Sonunda prens ile prenses arasında aşk bir yolunu bulup gelişiyor... ayrıca bir kurbağa, bir ateş böceği ve onun aşkı da filmde yer buluyor. En önemli ayrıntıların insanın içinde olduğunu izleyeceksiniz.

Aslında çok kısa bir zaman önce izlemiş olsam da kendimi bir iki sahne bakayım derken kaptırmış buldum. Eğlenerek izlediğim animasyonlardan olan filmi şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. Bildiğiniz klasik öyküden çok farklı tatlara hazır olun.


               :                     Filme Puanım


   
                                                                                   ***




LA BELLE ET LA BÊTE - GÜZEL VE ÇİRKİN - 2014

Daha önce tanıtımını yaptığım film için büyük bir merak ve beklenti içindeydim. Türkiye'de vizyona gireceğine dair inancım olmadığı için internetten bakınıyordum ama sınırlı sinemalarda olsa da vizyonda yerini aldı. 

Birkaç güne incelemesini yazacağım için yazımı yarıda kesiyorum. 

Ama babanızla gitmeyin bence bu filme :D ben denedim sonuç olumsuz. 

Tanıtıma buradan ulaşabilirsiniz ; tıktık




Filme Puanım                                    :



                                                                                 ***

Sonuç olarak bu ay 11 film izledim. 5i daha önce tekrar izlediğim animasyon filmler. Bu ay hep animasyon izleyesim geldi. Yeni animasyonlar arayışındayım . İzlenmemiş bırakmamışım neredeyse. Peki siz neler izlediniz? Bana tavsiye edebileceğiniz animasyonlar varsa önerilerinizi merakla bekliyorum.






Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 yorum:

  1. Birkaçını bende izlemiştim. *.* Güzel ve Çirkin yorumunu bekliyorum. ^^

    YanıtlaSil