Film İnceleme : The Kings of Summer



Büyüme çağında olan Joe bekar babasının hayatına karışmasına öfkelenmektedir. Özgürlüğünü ilan eden Joe en iyi arkadaşı Patrick ve tuhaf bir çocuk olan Biaggio ile ormana kaçar. Orada bir ev yapacaklarını ve sorumluluklarından ve ailelerinden uzaklaşacaklarını belirtirler. Eğreti evleri bitince, üç genç adam artık kendi hayatlarının efendisi olmuştur. 


***


Ben hep erkeklerin arkadaşlıklarını daha etkileyici bulmuşumdur . Daha sadık ve daha özgür.  

Joe babasıyla geçinememesinden dolayı daha fazla dayanamayıp bir gün ormanda bulduğu , kendince gizli noktası olarak düşündüğü yere evden ayrılıp taşınmaya karar verir.  Joe fazlasıyla garip bir aileye sahip en yakın arkadaşı Patrick i de dahil ederek ormanda bir ev inşaat etmek istemektedir. Biaggio adlı karakterimiz nereden geldi bilinmez o da bu hayale ortak olur.
Hatta aralarında geçen bir konuşmada Patrick Joe ya Biaggio nun burada ne işi olduğunu soruyor . Joe da" Bilmiyorum ama git demeye de korkuyorum." diye cevaplıyor.         
Filmin sonuna kadar da Biaggio kimdir neyin nesidir fazla öğrenemesekte filmdeki ilginç karakteri ve sadık dostluğu ile kalbimizdeki yerini sağlama alıyor. Komedi kısımlarının büyük çoğunluğu da onun sayesinde :)  




~   DREAM BİG  ~

İki yakın arkadaş arasında bir sıkıntı varsa bilin ki bir kız meselesidir. 


İnşaat ettikleri evde istedikleri hayata kavuşmuş olan Joe hoşlandığı kızı davet etmeye karar verir . Kelly ise Joe değil Patrick ten hoşlanır. Zaten olayların karıştığı nokta da burası. Film buraya kadar harika ilerledi o yüzden bence o kızı katmasalarmış film daha güzel olurmuş. 
Sonuç olarak ; Canım sıkkın bir anda izlediğim bu filmden bu kadar etkilenmeyi beklemiyordum bana bazı şeyleri sorgulattı. Özellikle özgürlük hakkında. Ve de kesinlikle bir ergen filmi değil . İçten ve samimi bir dostluk filmi idi. İzlemenizi tavsiye ederim ama büyük beklentilere girmeden izlemenizi öneririm.


Fragman







Filme Puanım :






Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder