Bu Ay Ne İzledim - Şubat 2014


Bu ay fazlasıyla yoğunluğum nedeniyle pek film izlemeye vaktim olmadı dolayısıyla koskoca ayı sadece iki filmle kapatabildim. Sochi Olimpiyatları nedeniyle diziler ara da verince bende geride kaldığım dizilere yetişme şansı buldum. Sinemaya da gidemedim ama bunu Mart ayında telafi etmeyi düşünüyorum :)

***

ENDER'S GAME - UZAY OYUNLARI - 2013

Ender's Game, 2070 yılında geçen, fütüristik bir film. Dünyaya yapılan bir uzaylı saldırısı sonrasında hayatta kalmak için savaşmaya başlayan insanlık, gezegenlerini ele geçirmeye çalışan "Buggers" isimli yaratıklara karşı büyük bir mücadeleye girişirler. Görevinde başarılı olmaya çalışan insanoğlu, bu dünyadışı yaratıkları yok etmek için özel olarak çalışacak olan IF isimli seçkin bir ordu kurar. Hikayemizin başkarakteri Andrew Ender Wiggin ise özel yeteneklere sahip bir çocuktur ve bazı çocuklar gibi o da gelecekte bugger'lara karşı savaşması için özel olarak eğitilir. 

Kardeşimle izleme şansı bulduğum filmi çok beğenerek izlediğimizi söyleyebilirim. Film genelde bu savaş için eğitilen çocuklar üzerinden geçse de çocuk filmi havası veriyor diye bir düşünceniz olmasın. Tereddüt etmeden izleyebileceğiniz gayet akıcı , heyecanlı bir kurguya sahip. Orson Scott Garden ın 4+1 kitaplık Ender serisinden uyarlama. Kitaplar Altıkırkbeş Yayınları tarafından Türkçeleştirilmiştir.

:        Filme Puanım


***

RUSH - ZAFERE HÜCUM -2013

James Hunt ve Niki Lauda arasındaki acımasız rekabeti muhteşem bir şekilde anlatan epik aksiyon/dram filmi Rush’ta, Chris Hemsworth (The Avengers) karizmatik İngiliz James Hunt’ı, Daniel Brühl (Inglourious Basterds) ise disiplinli ve mükemmeliyetçi olan Avusturyalı Niki Lauda’yı canlandırıyor. Grand Prix yarış pistindeki çekişmeleri, bu iki sıra dışı karakter arasındaki farkı özetliyor. 

Formula 1 yarışlarının ihtişamlı döneminde geçen Rush dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük rakiplerin ikisinin (yakışıklı İngiliz Hunt ve disiplinli, zeki rakibi Lauda’nın) heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Özel hayatlarına da dahil olduğumuz filmde iki yarışçının zafere ulaşmak için bir kısa yolun bulunmadığı ve asla hataların asla düzeltilemediği bir ortamda fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınırlarını nasıl zorladığını göreceğiz.

Yalan söyleyeceğimiz yakışıklı Thor umuzu bu filmde tanıyamadım önce bir tanıdık geliyordu falan ama sonradan oturdu taşlar. Filmin kahramanı kesinlikle Niki Lauda karakteriydi . Filmi izlemeye devam etmemi sağlayan iki etken Niki Lauda ve Formula 1 yarışlarıydı. Bu Chris Hemsworth un oyunculuğunu sevmediğim değil tamamen oynadığı karakterden nefret etmemden kaynaklı. Konu ve oyunculuklar ile gayet izlenebilir olsa da bende aman aman bir izlenim bırakmadı maalesef.

Filme Puanım         :


***

Şubat ayını böyle kapattım. Elimde tonla izlenecek film birikti belki bu ay bir kısmını temizleyebilirim. Sizler neler izlediniz?


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder