Yeni Sezon Yeni Fantastik Diziler



2013-3014 sezonunda fantastik neler olacak neler bir toparlamak istedim işte başlıyoruz.


The CW

Fantastik bakımından dolu dolu olan bir kanal olan CW gene fantastik ağırlıklı geliyor. Zaten hali hazırda devam eden Arrow , Beauty and Beast , Supernatural , The Vampire Diaries fantastik dizileri var. Yeni sezonda gelecek olan dizilerimiz :

                                                         THE ORIGINALS




The Originals, The Vampire Diaries dizisinin uzantısı (spin off). TVD izleyenlerin çok sevdiği Klaus karakterinin başrol olduğu, 4. sezon 20. bölümünden türeyen bir dizi.

Konu
Orijinal vampir ailesi, binlerce yıl önce sonsuza dek bir arada kalacaklarına dair birbirlerine söz vermiştir. Fakat zamanla, çeşitli trajik olaylar ve güç savaşı gibi nedenlerle aralarındaki güçlü bağ kopmuştur.
Kurt adam-vampir melezi, orijinal vampirlerden Klaus Mikaelson, doğaüstü olayların kaynaşma noktası New Orleans’ta kendisine karşı bir güç oluşturulduğuna dair gizemli bir mesaj alır ve zamanında ailesinin de kurulmasına yardım ettiği, Fransız mahallesi Quarter’a gider. Klaus’un kafasındaki sorular, onu New Orleans’ta insanlarının ve her türlü doğaüstü sakininin üzerinde kontrolü olan, şehrin önceki şeytani koruyucusu, eski çırağı ve dostu Marcel’e götürür. Klaus’un kardeşi Elijah ise Klaus’a yardım edip onu geri döndürmeye ikna etmeye karar verir ve onun peşinden gider. Daha sonra ortaya çıkar ki kurt-kız Hayley de aile geçmişiyle ilgili bazı ipuçları aramak için buraya gelmiş ve Sophie adındaki güçlü bir cadının eline düşmüştür. Marcel’in Klaus’u kışkırtmasıyla ve sadık yandaşlarına emir verip mutlak gücüyle hükmetmesiyle tansiyon iyice yükselir. Kız kardeşleri Rebakah, Mystic Falls’ta onlara katılmak için beklerken Klaus ile Elijah, New Orleans’ın bir kez daha Kökenler tarafından yönetilmesi için cadılarla kolay olmayacak bir anlaşma yapmanın peşine düşerler.
Kadroda The Vampire Diaries’ten transfer olan Joseph Morgan (Klaus), Daniel Gillies (Elijah), Claire Holt (Rebekah), Phoebe Tonkin (Hayley) isimlerinin yanında, Charles Michael Davis (Marcel), Daniella Pineda (Sophie), Leah Pipes (Cami) ve Danielle Campbell (Davina) gibi isimleri de görüyoruz.
The Originals, 15 Ekim 2013′de başlayacak ve beklendiği gibi The Vampire Diaries arkasından değil, Salı akşamı saat 20:00′de, Supernatural‘dan önce yayınlanacak.
Trailer






The Tomorrow People




70′li yılların aynı adlı kült İngiliz bilim kurgusundan uyarlanan The Tomorrow People,Arrow‘un yaratıcısı Greg Berlanti ve The Vampire Diaries‘in yaratıcısı Julie Plec‘in elinden çıkıyor.
Stephen, bir sene öncesine kadar normal bir gençtir. Şimdilerde ise garip sesler duyan, uykusundayken ışınlanıp uyandığında nerede olduğunu bilmeyerek hayatına devam eden biridir. Sıradan genç insan sıkıntılarından tamamen uzak, türlü türlü sıkıntılarla mücadele eden ve artık ruh sağlığını sorgulamaya başlayan Stephen, kafasından atamadığı bu sesler karşısında daha fazla dayanamaz ve bir gün gözünü karartıp sesleri takip eder. Bu takip, teleknezi, ışınlanma ve telepatik yeteneklerle donatılmış, John, Cara ve Russell’la, yani “Yarının İnsanları” ile tanışması ile sonlanır.
Yarının İnsanları, insanlığın bir sonraki evrimsel gelişmesiyle oluşan, doğaüstü güçlerle doğan bir nesildir. Bildiğimiz dünya ve geleceğin değişken dünyası arasındaki dönüm noktasında duran bir grup insandırlar.
Dr. Jedikiah Price’ın liderliğindeki Ultra adlı grup, Yarının İnsanları’nı rakip türler açısından bir tehdit olarak algılamaktadır. Bu kimsesiz grup, terk edilmiş bir metro istasyonunda insanların dünyasının altında saklanmaları konusunda baskı görmektedir. Jedikiah, Stephen’dan Yarının İnsanları’nın işini bitirmesi konusunda yardım ister. Bunun karşılığında da  Stephen’a ailesi ve en yakın arkadaşı Astrid ile normal bir hayat sunacağı garantisini verir. Diğer taraftan Russel, Cara ve John ise Stephan’a gerçekte ait olduğu bir ev ve farklı türde bir aile sunar. Normal yaşantısına dönmek ya da Yarının İnsanları’nın dünyasına katılmak konusunda hiç isteği olmayan Stephen, kendi yolunu çizmeye karar verir. Bu yolculuk, onu babasının gizemli bir şekilde kaybolmasıyla başlayan belirsiz geçmişiyle ilgili gerçekleri ortaya çıkarmaya ve Yarının İnsanları hakkındaki bilinmeyen geleceğine götürecektir.
Tırıvırı bilgi: Stephen’ı canlandıran, Revenge‘den de tanıyabileceğiniz Robbie Amell, The CW’nun geçtiğimiz sezon başlayan, gözde dizisi Arrow‘un Oliver’ını canlandıran Stephen Amell‘in kuzeni.
Kadro: Robbie Amell (Stephen), Luke Mitchell (John), Peyton List (Cara), Aaron Yoo(Russell), Mark Pellegrino (Dr. Jedikiah Price) ve Madeleine Mantock (Astrid).
The Tomorrow People, 9 Ekim 2013′te başlayacak ve Çarşamba akşamları saat 21:00′de,Arrow arkasından yayınlanacak.
Trailer



                                                                    The 100



The 100, Kass Morgan’ın yakında çıkacak olan aynı adlı kitap serisinden uyarlanan bir kıyamet sonrası draması.
97 yıl önce nükleer Armageddon, Dünya’nın büyük bir kısmını yok etmiş, birçok medeniyeti çökertmiştir. Hayatta kalan 12 farklı ulustan, toplam 400 kişi ise dünyayı terk etmiştir. Yıllar içinde uzayda kaldıkları bu yerde 3 nesil yetişmiştir ve insan sayısı 4000′e ulaşmıştır. Bu gruplarda ölüm cezası ve nüfus kontrolü gibi sert uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. Şimdi kaynakları tükenme noktasına gelmiştir ve bu 12 grup, bir araya gelip tekrar hayatta kalmanın yollarını aramaya başlarlar. Çözüm olarak elbette ki Dünya’ya dönmek akıllarına gelir fakat Dünya’nın halen yaşanabilir olup olmadığını bilmemektedirler. Bunu test etmek için de 100 adet mahkum genç insanı dünyaya gönderirler. Kimi uzayla bağını koparmak isteyen, kimi hükümetinin verdiği görevi yerine getirmek isteyen bu gençler arasında daha gelir gelmez gruplaşmalar, lider olma çabaları, sürtüşmeler başlar. Fakat onların aralarındaki bu farklılıkları aşmaları; bir yığın bilinmezlik ve tehlikeyle dolu olan yeryüzünde hayatta kalmaları için iş birliği yapmaları gerekmektedir.
Kadro: Eliza Taylor (Clarke), Paige Turco (Abby), Thomas McDonell (Finn), Eli Goree(Wells), Marie Avgeropoulos (Octavia), Bob Morley (Bellamy), Kelly Hu (Cece),Christopher Larkin (Monty), Devon Bostick (Jasper),  Isaiah Washington (Chancellor Jaha) ve Henry Ian Cusick (Kane).
The 100, sezon ortasında başlayacak. Günü henüz belli değil.

Trailer



                                                                 Star-Crossed


Emery 6 yaşındayken, yaşadığı kasabaya bir uzay aracı çarpar. Barış veya kötü niyet için gelip gelmediklerine bakmaksızın acımasız bir grup insan, bu araçla yeryüzüne inen Atrian denen uzaylı tür üzerinde kontrolü sağlamak için onlarla bir savaş içine girer.  Savaşın ortasında, 6 yaşındaki bir Atrian oğlan çocuğu Roman, Emery’nin arkasındaki küçük barakaya sığınır. Burada Emery, onu zarar görmekten korur, yemek getirir, rahatlık ve en önemlisi arkadaşlık sağlar. İkisi arasında güçlü bir bağ oluşur ama bir gece Roman götürülür. O geceden itibaren de Emery, Roman’ın öldürüldüğünü düşünerek yaşamına devam eder.
Günümüze geldiğimizde aradan 10 yıl geçmiştir. Atrianlar, artık Sektör adı verilen yüksek güvenlik önlemleriyle korunan bir kampta tutulmaktadırlar. Gençlerden oluşan bir grup Atrian, insan/yabancı entegrasyon fizibilite testi amacı ile bir banliyo kasabasındaki liseye kayıt olacaktır. Elbette ki bu okul Emery’nin okuludur ve Atrian grubunun içinde Roman da vardır. Tüm insanların gözü, şüphe ve korkuyla bu tarihsel sosyal deneye kilitlenir. Emery ve Roman yıllar sonra birbirini tekrar bulmuştur ama aralarında politika, sosyal çevre ve daha nice engeller vardır.
Kadro: Aimee Teegarden (Emery), Matt Lanter (Roman), Grey Damon (Grayson), Natalie Hall (Taylor), Malese Jow (Julia), Titus Makin, Jr. ( Lukas), Chelsea Gilligan (Teri) ve Greg Finley (Drake).
Star-Crossed,  sezon ortasında başlayacak. Günü henüz belli değil.

Trailer



abc
Hali hazırda Once Upon a Time ile yoluna devam eden abc bu sene göz dolduran 3 fantastik ile yeni sezona merhaba diyecek .

Resurrection




Resurrection 2013-2014 sezon ortasında başlayacak.
Dünya genelinde ölü olduğu bilinen birçok insan, birdenbire hayatlarına ve sevdiklerine dönerler.
Missouri‘nin Arcadia kenti sakinlerinin kaybettiği yakınları bir bir canlanmaktadır. Üstelik hiçbiri öleli ne kadar olmuş olursa olsun, öldüklerinden 1 gün bile yaşlı değillerdir ve vücutlarında herhangi bir deformasyon da yoktur. Bu ani sürpriz üzerine kasabanın şerifi ne olduğunu araştırmaya koyulur. Ancak işler, düşündüklerinden farklıdır.
Fransız dizisi Les Revenants‘ın uyarlaması gibi dursa da Les Revenants, aynı isimli 2004 yapımı filmin uyarlaması iken Resurrection, Jason Mott adlı bir yazarın Eylül 2013′te piyasaya çıkacak The Returned isimli romanının uyarlaması.
Dizinin yapımcıları arasında Brad Pitt de var.

Trailer



Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.




Marvel çizgi romanlarının süper kahraman ekibi Avengers’ı 2012 yılında sinemaya uyarlayan yapımcı/yazar Joss Whedon, ABC kanalı için yine Marvel dünyasında geçen bir televizyon dizisi ile karşımızda bu kez.
S.H.I.E.L.D. olarak bilinen Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division‘dan çıkan bir ekibin maceralarını izleyeceğiz dizide. Ekibin üyeleri, -sandığınızın aksine- süper güçleri olmayan S.H.I.E.L.D. ajanları.

Trailer


Once Upon A Time In Wonderland




Once Upon A Time In Wonderland sonbaharda Perşembe günleri yayınlanacak.
Kanalın, bugünlerde 2. sezonunu deviren ve 3. sezon onayını da alan fantastik dizisi Once Upon A Time‘ın uzantısı. Orijinal dizideki evrende geçecek, ama onun geçtiği lanetlenmiş dönemden öncesini ele alacak.
Hikaye, Alice Harikalar Diyarında masalına dayanacak; ancak, önceki uyarlamalardan biraz farkla.
Dizide, Londra’nın Viktorya Dönemi yıllarında, genç bir kadın olan Alice, garip bir ülke hakkında kimsenin inanmadığı garip hikayelerden bahsetmektedir. Kendi sağlığı için bir akıl hastanesine kapatılmak üzereyken, Kupa Valesi ile Beyaz Tavşan tarafından kurtarılır ve Harikalar Diyarı’nın yolunu tutar.
Orijinal dizide de yer alan ve aynı masalın kahramanlarından olan Kupa Kraliçesi ileŞapkacı karakterlerinin bu dizide konuk olabilecekleri söyleniyor. Ancak Şapkacı’nın sevilen oyuncu Sebastian Stan‘in yoğunluğu nedeniyle onun tarafından canlandırılmayacağı fikri hakim. Yine de bu konuda duyurulan kesin bir karar yok henüz.

Trailer



NBC

Yeni sezon onaylarını almış Grimm ve Revolution a yeni dönemde eşlik edecek yeni diziler :
                                                               DRACULA


Bram Stoker’ın klasikleşmiş romanından uyarlanan dizide Dracula’yı, kendisini 1890′larda modern bilimi muhafazakar İngiliz toplumuna kabul ettirmeye çalışan Amerikan bir girişimci olarak tanıtırken izleyeceğiz. Ama aslında, Dracula kendisine yüzyıllar önce ihanet edenlerden intikam almanın
peşinde.
Dracula, yeni sezonda Cuma günleri Grimm’in arkasından yayınlanacak.


Trailer






CROSSBONES


Ünlü korsan Edward “Blackbeard” Teach (Kara Sakal)’ın maceralarını anlatacak olan dizi, The Republic of Pirates kitabından uyarlanıyor.
Dizinin yaratıcısı, İngiliz dizisi Luther‘ın da yaratıcısı olan  Neil CrossEdward “Blackbeard” Teach rolünde ise ünlü oyuncu John Malkovich‘i izleyeceğiz.
Dizi, sezon ortası Dracula’nın yerine Grimm’in arkasından Cuma günleri yayınlanacak.


                                                                           BELİEVE



Doğuştan özel yetenekleri olan ve bunları kontrol edemeyen küçük bir kız olan Bo, bu yeteneklerinin farkında olan bir grup insan tarafından, kendisini kötü amaçları için kullanmak isteyen insanlardan korunarak büyütülmüştür. Kızımızın hayatının daha fazla tehlike altına girmesiyle bu grup, haksız yere idam cezasına çarptırılmış biri olan Tate’i bir şekilde hapishaneden çıkararak, Bo’nun koruycusu olarak görevlendirir.  Dizide, bu ikilinin yaşadıkları olaylara odaklanılacak.
Dizinin yapım ekibi, J.J. Abrams,  Alfonso CuaronMark FriedmanBryan Burk gibi tanıdık isimlerle dolu.
Dizi, sezon ortasından itibaren Pazar günleri yayınlanacak.


Trailer

http://youtu.be/6fhS6oxotTw



FOX


                                                               ALMOST HUMAN






Yapımcıları arasında J.J.Abrams‘ın da bulunduğu Almost Human, sonbahar ortalarından itibaren, Pazartesi günleri yayınlanacak.
Los Angeles Polis Merkezi’nin insansı robotlarla (android) birlikte çalıştığı bir gelecekte geçen dizide, bu durumdan hoşlanmayan bir polisin bir robotla ortaklığını anlatıyor.



                                                             SLEEPY HOLLOW


Sleepy Hollow, 2013 sonbaharında Pazartesi günleri yayınlanacak.
Bu gizem-macera karışımı drama, The Legend of Sleepy Hollow (Başsız Süvari) hikayesinin modern uyarlaması olarak tanımlanıyor.
Dizide Ichabod Crane, Sleepy Hollow’un dişi şerifi ile ortak olup iyilik ile kötülüğün savaşının ortasında bulunan kasabadaki gizemleri çözmeye başlıyor.

Trailer




                                                                  WAYWARD PINES


Wayward Pines, sezon ortasında yayına girecek.
Blake Crouch’ın, çok satanlar listesine girmiş olan romanı Pines‘ın uyarlaması M. Night Shyamalan‘ın katkılarıyla televizyona uyarlanıyor.
Mükemmel bir Amerikan kasabası hayal edin. Güzel evler, biçimli çimler, sokaklarda oynayan çocuklar… Şimdi de bu kasabayı asla terk edemediğinizi düşünün. Dış dünyayla hiç bir iletişiminiz yok. Çıldırmak üzeresiniz. İşte, Wayward Pines’ta olmalısınız. ;)
Gizli servis ajanı Ethan Burke, 2 kayıp meslektaşını aramaya bu kasabaya geliyor ancak birtakım olaylar sonucunda bu acayip kasabada tkılı kalıyor. Kasabada ne telefonlar çalışıyor, ne kimse ona yardım ediyor. Sorularına bulduğu her yanıt, yeni sorulara yol açıyor. Dış dünyada ise Ethan da bir “kayıp” vakasına dönüşüyor.






Bu yazıda yayınlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren bilgi ve belge, ticari marka ve her tür fikri mülkiyet hakkı , 22 Dakika ve yazarlarına aittir.  Bu yazı herhangi bir telif hakkına ilişkin amaç güdülmeden hazırlanmıştır.


Detaylı bilgi ve daha fazlası için 22dakika



Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

3 yorum:

  1. Oha The Tomorrow People çok iyi. :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunların neredeyse hepsini (arada istisna olabilir)izlerim :D

      Sil
  2. Gelecek sezonda fantastik severleri baya iyi diziler bekliyormuş, teşekkürler bu arada çok faydalı oldu benim için:)

    YanıtlaSil