#occupygezi #1MİLLETUYANIYOR

                                                 Türkiye ' de neler oldu?



Her şey Taksim Gezi Parkı' nın AVM ye çevrileceğini açıklanmasıyla başladı. İnsanlar bu haberi protesto etmek için kitap okuyarak masum bir eylem yaptılar. Ülkemizde kimsenin rahatça hakkını savunamadığı bu ortamda tabi ki gene güzelce bitmesine izin verilmedi. Eylemin olduğu gece çadırlarındaki vatandaşlara saldırıldı , su sıkıldı , biber gazı ile müdahale edildi. Tüm bu olanlardan sonra Türk milletinin uyanışı geçekleşti.  Tüm illerde protestolar yapılıyor , akın akın Gezi Parkı için yardımlar geliyor , Türk basınında yer almayan haberleri yurt dışından izliyoruz . İstenilen şey sadece sesimizi duyurmaktı ve olay artık Milli bir direniş oldu. Peki neden?


  • Uyanış sadece Gezi Parkı değildi , biriken her şeydi. 
  • Şimdiye kadar içimizde tuttuklarımızdı. Gezi Parkı bardağı taşıran son damla oldu. 
  • Savunmaya çalıştığımız hakkımızı bize vermeyenlerdi. 
  • Kendi vatandaşını ülkesinin polisiyle düşman gibi karşısına konulmasıydı. 
  • Hayatlarımızı kısıtlamaya çalışanlara karşı bir tepkiydi.



                                                  Biz kendi özgürlüğümüz için direniyoruz.



Polislerin ağır gaz , tazyikli su ve darp kullanımı ile ağır yaralanan hatta ölen vatandaşlarımız oldu. Bu durumda kendi polisini ülkesine düşüren boşbakan tayyip in yapması gereken geri çekmesi ve özür dilemesi iken olayları daha da kızdıracak şekilde açıklamalar yapıp bu olaylarda bulunanları Müslüman bile olmamakla itham etti. Ülkeden kaçıp hiçbir sorunumuz yokmuş gibi yurt dışı gezilerine çıktı. Ayarlanan adamlar direnişçi gibi gösterilip molotof kokteyli kullanırken kendi medyaları ile lanse edildi. Aslında sivil polis olan adamlar bunlar.




Olayları sadece Facebook , Twitter ve Halk TV aracılığıyla takip edebiliyoruz. Satın alınmış medya gözünü  yumduğu onları da protesto ediyoruz.



Direnince çok güzel oluyorsun Türkiye 'm


Anladınız mı bizi neden Türk, Kürt, Alevi, Sünni, diye ayırdıklarını? Çünkü biz birleşince güçlü oluyoruz.



Efendiler hepiniz milletvekili olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz. Fakat ÇAPULCU olamazsınız!


Çapulcu olduk
Provokatör olduk
Marjinal olduk
Ayyaş olduk
Hiç sorun değil
Koyun olmayalım da!




5 ağaç için dik dur
5 kilo kömür için eğilme!

Hava durumu:
İstanbul gündüz çok gazlı 27 derece
Ankara sağanak tazyikli 23 derece
İzmir sopayla karışık 28 derece!



Mesele 3-5 ağaç değil, 1 odun!




Yaşanan dehşetin fotoğraflarını koymak istemedim ama her şeyi takip edin . Gözünüzü gerçeğe yummayın , duyarsız kalmayın.

http://occupygezipics.tumblr.com/
http://occupygezi.org/

sitelerinden bakabilirsiniz.


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder