Kitap Yorumu : Tatlı Tehlike - Wendy Higgins


Görevleri, cennetten kovulan iblislere hizmet etmek olan Nefillerden biri olduğunu öğrendiği günden beri hayatı altüst olan Anna, kötülüğe boyun eğmemeye kararlıdır. Ama dört bir yanda kol gezen fısıldayan iblislerin ve acımasız Düklerin dikkatini çekmemek için o da diğer Nefiller gibi çalışmak zorundadır. Bunun için tüm çekingenliğinden sıyrılıp bir parti kızı oluveren Anna artık tüm eğlencelerin aranılan ismidir. Bu şekilde yaşamaktan nefret etse de o, çok büyük bir amaca hizmet edecek olan "seçilmiş kişidir" ve zamanı geldiğinde ona emanet edilen Erdem Kılıcı ile büyük bir savaşa öncülük edecektir. Ama o güne dek kimliğini gizli tutmalı ve toplayabildiği kadar yandaş toplamalıdır. Bunun için kendisi gibi bir Nefil olan Kaidan Rowe'a duyduğu büyük aşkı bile kalbine gömen Anna, bir yandan "kötü kızı" oynarken bir yandan da iblisleri yeryüzünden silmek için ölümcül bir mücadeleye girişecektir.

Merhabalar. Öncelikle henüz birinci kitabı okumadıysanız bu yazıda ilk kitaba dair spoiler içeriği barındıran ögeler olacaktır. Sizi ilk kitabın yorumunu yazdığım linke alayım : tıktık

İlk kitapta düklerin görüşmesinde ani çıkış yapan Anna dan sonra bu kitaba olayın kaldığı yerden değil, artık tüm gözlerini üstüne çekmiş bir hayat yaşayan kızımızla devam ediyoruz. Babasının ona verdiği görevler doğrultusunda ve okları üzerine çekmemeye çalışarak hala bir parti kızı gibi davranmaktadır ama içten içe sadece bunları görev duygusuyla yerine getirmektedir. Dükleri yerlerinden edene kadar da sevdiği erkekten ayrı kalmaya çalışsa da duyduğu büyük aşk bu durumu güçleştirmektedir. 

Anna babasının yönlendirmeleriyle, görevi için kendine yandaş olabilecek diğer neflerle birlikte görüşmek için dünyanın dört bir yanına gitmeye başlar. Yaklaşan savaş öncesi alabileceği tüm yardıma ihtiyacı vardır. 


İlk kitap sonunda da düşündüğüm gibi bu kitapta aksiyon bekliyordum. Yani olayların hız kazanması gerekirken nedense daha da yavaşladı. Bu konuda yazara kızgınım. 
Ya ben bir de nedense hep ikinci erkek karakterleri daha çok seviyorum ☺ Sanırım onların aşklarının ezilişi beni çok etkiliyor. Bundan dolayı da Kaidan yerine Kope olsun istemiştim. Tabii ki olmayacağını biliyordum. Bu kitapta Kaidan ın yokluğunda aralarında en azından Kope u daha iyi tanıma şansımız oldu. Bu kadar harika bir karakter harcanmaz diye umuyorum. 

Goodreads hesabımda da yazmıştım. Yazar serinin kurgusunu aşkın içinde boğuyor. Gerçekten öyle, bu kurgu bunu hak etmiyor. Ara kitap olmasına bağlayıp artık son kitapta iplerin koptuğu anı merakla bekliyorum. 


Tatlı Tehlike aşkın yoğun olduğu bir roman olsa da işin içine olayların girişi ile hız kazandı. Hem sonlara doğru Kaidan ın gelişiyle Anna yı düşünebiliyorsunuzdur ☺ Kaidan benden takdir kazanan hareketleri ve de kitabın sonları ile bir sonraki için merakta kaldım. Hem yazar yeni çiftler için göz kırptı resmen, bu konuda en heyecanlandığım şeyin yeni ilişkiler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fazla beklemeden üçüncü kitaba da kavuşuruz Go Kitap sağ olsun bizi hiç bekletmiyor. 
#gokitapokuyoruz


Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder