Kitap Yorumu : Fırtına - Julie Cross


Sene 2009. On dokuz yaşındaki Jackson Meyer üniversiteli sıradan bir gençtir… Zamanda yolculuk 

yapabilmesi dışında. Ama bu yolculuklar filmlerdeki gibi değildir. Zaman sıçrayışlarından sonra şimdiki zamanda hiçbir şey değişmez, uzay-zaman sürekliliği sorunları da olmaz. Sıçrayışlar eğlencelidir ve kimseye zarar vermemektedir. 

Ta ki yabancıların Jackson ve kız arkadaşı Holly'nin odasına daldığı ve Jackson'la mücadele ederlerken genç kızın ölümcül bir yara aldığı güne kadar. Panikleyen Jackson iki yıl geçmişe, 2007'ye sıçrar ancak bu seferki yolculuğu öncekilere benzemez. 2007'de mahsur kalmıştır ve geleceğe dönememektedir. Üstelik 2009'da Holly'yi vuran kişiler de Jackson'ı aramak üzere geçmişe giderler ve bu "Zamanın Düşmanları"nın güçlü, genç zaman yolcusunu kendi saflarına çekmek için yapmayacakları şey yoktur. Ya onu yanlarına çekecek… ya da öldüreceklerdir. Jackson, Holly'yi, hatta tüm dünyayı kurtarmak için ne kadar ileri gitmeyi göze alacaktır?


Uzun bir geciktirmenin ardından sonunda bu kitaba yorum yazmanın sevinci içerisindeyim.

Kitaba hiçbir beklenti ile başlamadım. Alırken konusunu bile bilmiyordum, ne zaman ki ikinci kitabın çıkacağı haberi düştü ve de kitabın konusunu okudum (2. Kitap Girdap ın) ve o zaman dedim, hadi başlayalım.

Başlar başlamaz kitabı elimden bırakamadım. Bu aralar isteksizliğimden dolayı hiçbir şeye el atamaz olmuşken ilaç gibi geldi.


Günümüzde: Jackson ve Holly birbirine sırılsıklam âşık. 

Gelecekte: Holly, Jackson'ın kollarında can verecek.

Geçmişte: Jackson kaderi değiştirmeli.

Bu cümleler aslında kitabı özetliyor ama aslında çok daha fazlası. Konusu için ne kadar yazsam da hep bir şeyler eksik kalıyor. İçine girmeden anlayamıyorsunuz, O kadar fazla şey var ki, kitabı elimden bıraktıktan sonra bile kafamda milyon soru ile kaldım.

Kitabı okurken olayları iyi takip edebilmeniz lazım. Jackson zamanda yolculuk yaptıkça bir geri, bir ileri aklınız karışmasın. Tarihler, saat bölüm başlarında verilmiş.
Bundan sonrası zaten kendiliğinden akıyor. Olaylar sanki sizi sanki onun bir parçasıymış gibi hissettiriyor. Hop oturup hop kalkarak, sanki bir film izliyormuşsunuz gibi o atmosferi tadıyorsunuz.
Yazarı bu konuda gerçekten takdir ettim. Sonunda da bu film olsun, hamuru hazır pişirilmeye diye düşünüyordum kiiiii, evet film hakları Summit tarafından alınmış. Eğer kadro, oyunculuklar ve çekimi ile kitabı yansıtabilirlerse harika bir filmin bizi beklediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu kadar sevdiğimi ifade ettikten sonra önermesem olmaz (✪‿✪)ノ
Üç kitaplık bir seri halihazırda yayınlanmış ikinci kitabı da mevcut. 
1-Fırtına [Tempest]
2-Girdap [Vortex]
3-Firestorm

Holly ve Jackson ın bu muhteşem fantastik macera arasındaki yoğun aşkını okurken, ikiliyi çok seveceksiniz.









***************

BU SİTEDE YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KOPYA EDİLMESİ YASAKTIR.

****************

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder