Kitap Yorumu : Tersyüz - Amy Harmon [+Çekiliş]


Ambrose Young okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisiydi. Uzun boylu ve yapılı bir vücudu, omuzlarına değen saçları ve yakıcı gözleriyle aşk romanlarının kapaklarını süsleyebilecek kadar yakışıklıydı. Fern Taylor bunun farkındaydı ve Ambrose Young’a âşıktı. Belki de bu kadar yakışıklı olduğu için Fern asla onunla birlikte olabileceğini düşünmemişti. Ta ki her şey tersyüz olana ve Ambrose'un eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar…

Tersyüz, beş genç adamın küçük bir kasabadan kalkıp savaşa gidişinin ve içlerinden sadece birinin geri dönüşünün hikâyesi... Hayatı, benliği, güzelliği kaybetmenin hikâyesi... Bir kızın, yıkılmış bir çocuğa; yaralı bir savaşçının sıradan bir kıza olan aşkının hikâyesi... Kalp kırıklığının üstesinden gelen bir arkadaşlığın ve bilinen kalıpların dışına çıkan bir kahramanın hikâyesi... Tersyüz, hepimizin içinde biraz iyiliğin biraz da kötülüğün olduğunu keşfettiğimiz modern çağın Güzel ve Çirkin’i...



Bu sadece bir aşk kitabı değil ,
Çok daha fazlası...


Kitabı elime ilk aldığımda güzel olacağını biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Okuma boyunca bir duygu seline sürüklüyor sizi. O kadar yoğun ki  bazen kalbinizi sızlatacak , bazense kendinizi gülümserken bulacaksınız. 



Karakterlerin hepsine ayrı ayrı aşık oldum. En çokta Bailey i sevdim. Kendi başına bir ana karakterdi. Hastalığı nedeniyle çabuk olgunlaşmış , konuşmaları size farklı bir hayatın penceresinden bakma olanağı sağlıyor. Hiçbir şey bu kadar gerçek olmamıştı dermişçesine ... Seninle arkadaş olmak bir onur olurdu Bailey.


“Herkes birileri için ana karakterdir.”



Fern bir bayan karakterde tam aradığım şeylere sahip : Bilgili , özverili , düşünceli . Arkadaşlarına kendinden çok değer veriyor ve onlar için her şeyi yapmaya hazır. Kendini şimdiye kadar hep baskılamış çirkin olduğunu düşünerek. Ve aşk romanlarını çok seviyor. Bu kızda kendimi gördüm diyebilirim.


“Hepimizin yüzünü Tanrı yarattıysa benimkini yaratırken kahkahalarla gülmüş müdür?”

Ambrose ise hep hayatını başkalarının ihtiyaçlarına göre yaşamış biri. Çok yakışıklı ve de çok başarılı olabilir ama bunların kişiliğini gölgelemesine izin vermemiş. Hayatının tersyüz olmasıyla birlikte kendini hayata kapatsa da Fern buna izin vermeyecek kadar Ambrose u seviyordur. 



“Fern - Nereden bileceksin ki? Sen daha önce “hiç kimse” oldun mu?  Ambrose - Herhangi biri olan herkes başarısız olduğu anda “hiç kimse” olur.”







Bu üçlü arasındaki dostluk o kadar güzeldi ki kelimelere sığdıramam. Hiç bitmesin istedim kitap. Yazar konuyu sadece bir aşk romanı olmaktan öteye taşıdığı için bu kitabı kesinlikle beğeneceksiniz diyebilirim rahatlıkla. Ki aşk kısımları bile çok özeldi. Basit bir aşk değil. Kendini bulma , dostluk ve de aşk üzerine mükemmel bir kitap. Gözyaşlarım kuruyana kadar tekrar tekrar ağlattı beni . Bu kadar özel bir kitabı mutlaka alın okuyun :)


“Her şey söylenip , her şey bittiğinde fark eder mi?

Umarım yazarın diğer kitaplarına da kısa sürede Yabancı Yayınları kalitesi ile ulaşabiliriz. Onların sponsorlukları ile size 2 adet Tersyüz kitabı da hediye ediyoruz. Çekilişe katılmayı unutmayın ;)



a Rafflecopter giveaway




Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

13 yorum:

  1. zeynep ceyda Demirkan19 Aralık 2014 19:41

    Bu kitabı, aylar önce Yabancı'dan çıkacağını duyduğumdan beri deli gibi merak ediyorum ^.^ Umarım şans benden yana olur :3

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ediyorum bu kitabı O.O

    YanıtlaSil
  3. merak ettiğim bir kitap, herkese bol şans

    YanıtlaSil
  4. Esra Pıçakcı19 Aralık 2014 20:56

    Hadi bakalım, şans benden yana olsun :D

    YanıtlaSil
  5. Çıktığından beri merak ediyorum, herkese bol şans! :)

    YanıtlaSil
  6. Katıldım.Herkese bol şans :))

    YanıtlaSil
  7. Çıktığı andan itibaren merak ettiğim bir kitap umarım okuma şansın olur

    YanıtlaSil
  8. Standart yakışıklı, popüler çocuk ve sönük imajlı kız hikayesi olarak düşünmüştüm kitabı ama baya değişikmiş..Sanırım şansımı denemek istiyorum..

    YanıtlaSil
  9. Cemile Nur Dalmaz20 Aralık 2014 15:30

    Bu kitabın çıkmasını dört gözle bekliyordum. İngilizcesini okuyan arkadaşlarım anlata anlata bitiremiyorlardı. Heyecandan öleceğim ^-^

    YanıtlaSil
  10. Emine Kılıç20 Aralık 2014 20:12

    Katıldım

    YanıtlaSil
  11. Katıldım.Herkese bol şans :))

    YanıtlaSil
  12. Katıldım ;)

    YanıtlaSil
  13. merhaba,
    katıldım bende :)
    sevgiler....

    YanıtlaSil