2014 - 2015 Yeni Sezon Fantastik Diziler


Geçen sene yayınladığım fantastik dizi yazımın üzerinden baya zaman geçti , gelelim bu sene neler olmuş? Ne gibi yeni diziler kapıda ? Neler gelmiş , geçmiş kısaca bakalım...


*/Sıralama kanallara göre yapılmaktadır.*/


ABC

FOREVER



Konu: New York şehrinin yıldız adli tabibi Dr. Henry Morgan’ın bir sırrı vardır. Ölülerle çalışmasının nedeni sadece suç içerikli davaları çözmek değil, 200 yıldır kendisini takip eden sırrı çözmektir – kendi açıklanamaz ölümsüzlüğünün cevabını.

Henry, ilk kez 35 yaşında ölmüştür ve sonrasında da birçok ölüme rağmen, bir gün bile yaşlanmamış olarak 35 yaşındaki haliyle tekrar doğmaktadır. Korkunç deneylerle, esrarengiz ölümsüzlüğünün nedenini araştırmakta ama her seferinde aynı Henry olarak geri dönmektedir.

Dizinin şimdiye kadar 10 bölümü yayınlandı . Benim severek takip ettiğim bir dizi. Henüz dizinin geleceği belli olmasa da ilk sezon 22 bölüme uzatıldı. Başrolde yer alan Ioan Gruffudd u herkes Fantastik Dörtlü den tanıdığımız Bay Fantastik.

MARVEL’S AGENT CARTER



1946 yılındayız ve barışın sağlanması, ülke dışında savaşan adamların eve dönerek Peggy Carter’ı dışlanmış bir duruma sokmasıyla, kadın ajanımıza ciddi bir darbe vuruluyor. Gizli SSR (Stratejik Bilimsel Rezerv) için çalışan Peggy, yönetici işleri ile Howard Stark için gizli görevler yapma arasındaki dengeyi kurmak zorunda. Bir yandan da hayatının aşkını – Steve Rogers – kaybetmesinin ardından Amerika’da bekar bir kadın olarak hayatının yönünü bulmaya çalışıyor. Dizi, sinema filmleri “Kaptan Amerika: İlk Yenilmez” ve “Kaptan Amerika: Kış Askeri” ile birlikte kısa film “Marvel One-Shot: Ajan Carter”dan ilham aldı.


6 Ocakta 2 saatlik ilk bölümü ile ekranlardaki yerini alacak.


THE WHISPERS



Uzaylılar, dünya hakimiyetine ulaşmada en ihtimal dışı kaynağımızı – çocuklarımızı – kullanarak dünyayı işgal etmiştir. Çocuklar farkında olmadan bu görünmez düşmanlara yardım ederken, insanlığı kurtarmak için olan bu merak uyandırıcı yarışta vakit azalmaktadır.

Yazdan beri yazdım , yazacağım derken ertelediğim bir haberdi. Şimdiye kısmetmiş . Ray Bradbury nin İthaki den Resimli Adam adı ile çıkmış kısa öykülerden oluşan kitabında yer alan bir öyküden uyarlanacak dizi benim beklediklerimden. 2015te yayınlanacak.

Devam eden fantastikler ; 
Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. : Henüz konuşmak için erken . 2.sezon devam ediyor.
Resurrection : 2. sezonu devam ediyor. İptal olma ihtimali yüksek olsa da ilk sezonu çok severek izlemiştim.
Once Upon a Time : Kesin uzar gözüyle bakılan dizi 4. sezonunda. Dizinin zaten bir sezonluk plananlan spin-off u olan Once Upon a Time in Wonderland iptal oldu.

CBS



EXTANT


Extant, dış uzayda bir yıldan sonra geri dönüp ailesi ile tekrar iletişime geçmeye çalışan Molly (Halle Berry) adlı kadın bir astronot hakkında bir gerilim. Karakterin deneyimleri, nihayetinde insanlık tarihinin gidişatını değiştiren olaylara neden oluyor.

İlk sezonunu ardında bırakan Extant zaten daha başlamadan 2.sezon onayını da almıştı. Yeni sezonuyla 2015 yazında ekranlardaki yerine geri dönecek.

Devam eden fantastikler ; 
Under the Dome : Fantastik fakiri CBS in bir diğer fantastik dizisi ise başladığı gibi yaz dizisi olarak devam ediyor. 3.sezonu ile 2015 yazında bizlerle olacak.

FOX


GOTHAM


Gotham, Batman hikayesinden tanıdığımız Komiser Gordon karakterinin gençlik yıllarına ve suçla savaşına odaklanacak. Dizide, Bruce Wayne (Batman)‘in çocukluk yıllarına ve Batman çizgi romanlarının en azılı kötülerinin gençlik yıllarına tanıklık edeceğiz.

Gelelim bu sene hakkında en çok heyecanla beklediğim diziye :) Tam bir Batman hayranı olarak bu kaçmazdı zaten ama dizi kesinlikle beni hayal kırıklığına uğratmadı. Çıkar çıkmaz bölüm hemen izliyorum. Mutlaka bu yılın izlenesi dizilerinden. Batman de tanıdığımız kötü karakterlerin geçmişlerinin de yer aldığı sahneler ile heyecanla gelecekte bizi neler bekliyor diyerek merakta bırakıyor.
2.sezon için henüz konuşmak erken olsa da tam sezon onayını aldı.
***Dizi incelemesi gelecek.


WAYWARD PİNES

Geçen sene yayınlanması beklenen dizi bu seneye sarktı . O yüzden yeniler kervanına ekliyorum ama diğer listemde de ekli olduğu için bilgilere bu yazıdan ulaşabilirsiniz ; tık tık

 NBC

CONSTANTİNE



DC Comics‘in Vertigo serisinden Hellblazer grafik romanlarında yer alan karakterleri izleyeceğimiz yapımda iblis avcısı ve büyü ustası John Constantine (Matt Ryan) kara büyüyle ilgili bilgilerle donanımlı biri. İyilerin tarafında; en azından bir zamanlar öyleydi. Ruhu cehennemle lanetlenince birlikte kötülüğe karşı savaştığı seleflerini terk etmişti. Ama bu günlerde masumları korumak için dişini tırnağına takıyor. İyi ve kötüyü dengelerken, kahramanımız kabiliyetlerini kullanarak ülkeyi gezecek ve dünyamızı tehdit eden doğa üstü tehditlerle çarpışıp ait oldukları yerlere gönderecek. Ardından, kim bilir… Belki de o ve ruhu için bir ümit ışığı vardır.

24 Ekim de yayın hayatına başlayan dizi için yazın öncesinde filmini izlemiştim. Tam istediğimi bulamasam da fantastik her türlü gideri var diye dizisini de bakayım bir dedim ama o deyiş kaldı ve henüz başlayamadım. Şimdilerde eklenen bir karakter sayesinde dizinin daha iyi olduğunu ve reytinglerin yükseldiği haberlerine rağmen sanırım sezon onayını görene kadar izlemeyi düşünmüyorum. Ki henüz netleşen bir durum yok.


HEROES : REBORN


13 bölümlük bir mini-dizi olarak tasarlanan Heroes Reborn, olağanüstü yeteneklere sahip sıradan insanların destansı hikayesini bir kez daha ekranlara getirecek. Yeni karakterler ve yeni hikâyeler izleyeceğimiz yapım, orijinal dizinin ilk sezonunun izlerini taşıyor. 

Çok severek izlediğim bir dizi idi Heroes tabi son sezonda bozana kadar bende son sezonu bıraktım öylece aklımda eski günlerdeki gibi kalsın diye. Şimdi tekrar geri dönüyor tabi eskisi gibi olacak mı bilinmez ama ben bir şans daha tanırım. 
Eski kadrodan Claire , Hero ve Peter ın yer almayacağı ama eski kadrodan bazı isimlerin yer alacağı açıklandı Noah Bennett ise bunlardan biri. Yeni hikayeler diye yola çıkılan dizi umarım akılda eskisinden daha kötü bir şekilde yer almaz. 



Devam eden fantastikler ; 
Grimm : Severek izlediğim bir dizi. 4. sezonu ile devam ediyor ve gelecek sezona kesin gözü ile bakılıyor.

THE CW

THE FLASH


Barry Allen 11 yaşındayken, annesi oldukça tuhaf ve korkunç bir şekilde ölmüş ve babası cinayet suçlusu olarak hüküm giymiştir.  Bu trajediyle hayatı sonsuza kadar değişen Barry, en yakın arkadaşı Iris’in babası Detektif Joe West tarafından alınıp büyütülmüştür.  Barry şimdilerde parlak, işinde başarılı ve teknolojiye son derecede meraklı bir adli tabip olarak CSI’da (olay yeri inceleme) çalışmaktadır. Aynı zamanda annesinin tuhaf ölümünün sırrını ortaya çıkarmaya kararlıdır. Fizikçi Harrison Wells ve ekibi  S.T.A.R. tarafından yaratılan bir parçacık deneyi sırasında halka açık bir yerde, bir şeyler korkunç derecede ters gider ve yıkıcı bir patlama olur. Birçok kişi hayatını kaybederken Barry, bu patlamayla oluşan gaz bulutundan çıkan bir şimşekten fena halde nasibini alır.Komada geçen 9 ayın ardından Barry bir kez daha baştan aşağı değişen, yeni hayatına gözlerini açar. Bu kaza ona inanılmaz hız kazandıran bir yetenek vermiştir. Şimdilik sadece birkaç yakın arkadaşı Barry’nin yaşayan en hızlı adam olduğunu bilmektedir. Fakat tüm dünyanın Barry’nin “o”na dönüştüğünü öğrenmesi çok uzun sürmeyecektir: The Flash’e.

İşte benimki :)) DC Comics uyarlaması olan dizi aynı zamanda seneye 3. sezonunu izleyeceğimiz Arrow‘un uzantısı (spin-off) olma özelliğini taşıyor. Baş karakteri Barry’yi ikinci sezonda Arrow’un toplam üç bölümünde görmüştük. Ki benim artık Arrow dan sıkılmaya başladığım dönemdi ve Barry her şeyi değiştirdi. İlk Flash dizisi haberi çıktığında yerimde duramadım :) ve kesinlikle daha büyük bir merakla bölümleri izlediğimi söyleyebilirim. İkinci sezon onayı kesin diyelim biz ona :) tam sezon onayını aldı zaten.

iZOMBİE


Chris Roberson ve Michael Allred tarafından yaratılan, DC Entertainment’in yayınladığı Vertigo imzalı iZOMBIE çizgi romanından uyarlanıyor.
Olivia “Liv” Moore, pembe yanaklı, disiplinli, hayatında çizeceği yolu çoktan belirlemiş bir tıp fakültesi öğrencisidir. Ta ki kalabalık bir partideyken beslenmekten başka bir şey düşünmeyen bir zombiye dönüşenene dek…  Liv, ölmemiş bir ölü olarak yapabileceği en iyi şeyi yapmaya karar verir ve mümkün olduğu kadar insan gibi görünmeye çalışır. Görünüşü, şok edici derecede soluk cildi, neredeyse beyaz saçları ve bir o kadar da hayat dolu tavırlarıyla “Goth” kültürünü bile geride bırakmaktadır.  Değişim içindeki Liv durumunu annesinden, eski nişanlısı Major’dan ve en yakın arkadaşı (aynı zamanda ev arkadaşı) Peyton’dan saklar. Hala enerjik biri olan Liv, yeni bir ölü olarak tam anlamıyla tuhaf bir duruma düşmüştür.  Posttravmatik stres bozukluğuna rağmen, Liv karşı koyamadığı insan beyni yeme içgüdüsüne bir çözüm bulmak için yollar aramaya başlar. Sonunda Seattle adli tıp ofisinde bir iş bulur.  Sonu ölümle bitmiş kişilerin yığınla olduğu bu işte, morgtaki kadavra Jane ve John Doe‘ların beyinlerini gizlice atıştırarak güzel güzel yaşamaya başlar. İzlerini kapatma konusunda dikkatli olmasına rağmen patronu Dr. Ravi Chakrabarti, Liv’in sırrını öğrenir ve beklenmedik bir şekilde onun bu durumunu ifşa etmez ve bilimsel ihtimaller için heyecanlanır.  Patronunun hevesine ve bu bitmek bilmez yeme arzusuna rağmen, Liv istifa eder. Ta ki tükettiği her beynin sahibinin  hatıralarından bir kısmını görebildiğini anlayana kadar.  Liv, cinayet kurbanların bakış açısından olayları görmeye başlar.  Dr. Ravi ve cinayet dedektifi Clive Babineaux iyice şaşırır. Liv çoğu zaman suç yerindeki detayları biliyordur ama bunları kolayca açıklayamıyordur. Bir medyum kılığında, Dedektif Babineaux ile birlikte çalşmaya başlar ve suçları soruşturmada ve kimin sorumlu olduğunu bulmada ona yardımcı olur.

Bu durumu tekrar hayatta kalmakla aynı şey değildir, ama en azından Liv geri kalan yaşamında edindiği bu amaçla tamamen ölü biri de sayılmayacaktır.

Zombi kitapları ve dizilerinden yana şansım gülmüyor benim. Tek sevdiğim zombi dizisi The Walking Dead . Zombilere aşık olmak gibi saçmalıkların katıldığı şeylerden hoşlanmıyorum. Umarım sevdiğim gibi çıkarsa istediğim gibi bir dizi bulmuş olurum.


THE MESSENGERS



“Beşinci melek borazanını çaldı. Gökten yere düşmüş bir yıldız gördüm. Dipsiz derinliklere açılan kuyunun anahtarı ona verildi.” 

(Vahiy, Bölüm 9)


New Mexico çölünün kavurucu sıcağı altında bilim adamı Vera Ivanov büyülenmiş bir şekilde gizemli bir nesnenin yeryüzüne düştüğünü ve kör edici bir ışık saçarak patladığını görür. Bu şey kısa bir süre için kalbini durduran bir şok dalgası saçar.  Fakat Vera bu hava dalgasından etkilenen tek kişi değildir: Ölüp birkaç saat sonra olağanüstü bir şekilde tekrar hayata dönen ve patlamanın olduğu o an aralarında bir bağlantı oluşan dört kişi daha vardır:  Erin, 7 yaşındaki kızını kötü eski kocasından koruyan umutsuz bir genç anne; Peter, tahammül edilemez zorbalıklar yapan ve sürekli etrafındakilere saldıran, belalı bir lise öğrencisi; Raul, Meksikalı bir uyuşturucu taciriyle başı belaya girdiği için gizli bir atama bekleyen federal ajan; ve Joshua, babasının izinden giden, karizmatik bir 2. nesil televangelistik. Hepsi çarpışmadan sonra kendilerinin bile zor inandığı birtakım güçlerle uyanırlar:  İnsanları iyileştiren ama nasıl olduğunu asla anlayamadıkları bir yetenek.  Her şeyden daha esrarengiz olan ise “The Man” (Adam) olarak bildiği, hayalinde canlandırdığı bir şahsın Vera’ya etik olarak karmaşık bir görevde yardım etmesi karşılığında kaçırılan oğluyla buluşmasını sağlayacağı teklifi olur.  Bu görev görünürde kaza olan bir olay nedeniyle 7 yıldır komada olan  ve aniden uyanan Hemşire Rose Arvale ile Vera’yı çakışan bir yola sürükler. Joshua bir kehanette bulunur: Vahiyin çarkları dönmeye başlamıştır ve bu hepsi birbirine yabancı olan insanlardan oluşan grup yaklaşan kıyameti önleyebilecek tek umut kaynağıdır. Ya da ona neden olacak…

Aralarında en fazla merakla beklediğim çıkacak dizilerden :)


Dizinin 2dk sına ilk bakış

Devam eden fantastikler ;
The 100 : 2. sezonu devam ediyor ; gelecek sezon için konuşmak için çok erken.
Arrow : 3. sezonu devam ediyor. Kesin devam eder.
Beauty and the Beast : 3. sezonu 2015te başlayacak.
The Originals : Konuşmak için çok erken.
Supernatural : Kesin uzar ama geçen sezon toparladıkları diziden eser yok ! O kadar batırdılar ki nereden tutsam elimde kalıyor.
The Vampire Diaries : Kesin uzar. 

Fantastik zengini CW ile listeyi sonlandırıyorum. İkinci ek bir liste gelebilir ama ne zaman olur maalesef bilmiyorum.Bu yazıyı hazırlamak baya vakit alıyor özellikle yapılmayı bekleyen bir proje ve de çalışılmayı bekleyen finaller varken daha da uzun :)



***************

BU SİTEDE YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KOPYA EDİLMESİ YASAKTIR.

****************


Yazıda kullanılan kaynak : tv.com , 22 dk 

Bu yazıda yayınlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren bilgi ve belge, ticari marka ve her tür fikri mülkiyet hakkı , 22 Dakika ve yazarlarına aittir.  Bu yazı herhangi bir telif hakkına ilişkin amaç güdülmeden hazırlanmıştır.

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder