Pages

24 Nisan 2015 Cuma

Kitap Yorumu : Tatlı Tehlike - Wendy Higgins


Görevleri, cennetten kovulan iblislere hizmet etmek olan Nefillerden biri olduğunu öğrendiği günden beri hayatı altüst olan Anna, kötülüğe boyun eğmemeye kararlıdır. Ama dört bir yanda kol gezen fısıldayan iblislerin ve acımasız Düklerin dikkatini çekmemek için o da diğer Nefiller gibi çalışmak zorundadır. Bunun için tüm çekingenliğinden sıyrılıp bir parti kızı oluveren Anna artık tüm eğlencelerin aranılan ismidir. Bu şekilde yaşamaktan nefret etse de o, çok büyük bir amaca hizmet edecek olan "seçilmiş kişidir" ve zamanı geldiğinde ona emanet edilen Erdem Kılıcı ile büyük bir savaşa öncülük edecektir. Ama o güne dek kimliğini gizli tutmalı ve toplayabildiği kadar yandaş toplamalıdır. Bunun için kendisi gibi bir Nefil olan Kaidan Rowe'a duyduğu büyük aşkı bile kalbine gömen Anna, bir yandan "kötü kızı" oynarken bir yandan da iblisleri yeryüzünden silmek için ölümcül bir mücadeleye girişecektir.

Merhabalar. Öncelikle henüz birinci kitabı okumadıysanız bu yazıda ilk kitaba dair spoiler içeriği barındıran ögeler olacaktır. Sizi ilk kitabın yorumunu yazdığım linke alayım : tıktık

İlk kitapta düklerin görüşmesinde ani çıkış yapan Anna dan sonra bu kitaba olayın kaldığı yerden değil, artık tüm gözlerini üstüne çekmiş bir hayat yaşayan kızımızla devam ediyoruz. Babasının ona verdiği görevler doğrultusunda ve okları üzerine çekmemeye çalışarak hala bir parti kızı gibi davranmaktadır ama içten içe sadece bunları görev duygusuyla yerine getirmektedir. Dükleri yerlerinden edene kadar da sevdiği erkekten ayrı kalmaya çalışsa da duyduğu büyük aşk bu durumu güçleştirmektedir. 

Anna babasının yönlendirmeleriyle, görevi için kendine yandaş olabilecek diğer neflerle birlikte görüşmek için dünyanın dört bir yanına gitmeye başlar. Yaklaşan savaş öncesi alabileceği tüm yardıma ihtiyacı vardır. 


İlk kitap sonunda da düşündüğüm gibi bu kitapta aksiyon bekliyordum. Yani olayların hız kazanması gerekirken nedense daha da yavaşladı. Bu konuda yazara kızgınım. 
Ya ben bir de nedense hep ikinci erkek karakterleri daha çok seviyorum ☺ Sanırım onların aşklarının ezilişi beni çok etkiliyor. Bundan dolayı da Kaidan yerine Kope olsun istemiştim. Tabii ki olmayacağını biliyordum. Bu kitapta Kaidan ın yokluğunda aralarında en azından Kope u daha iyi tanıma şansımız oldu. Bu kadar harika bir karakter harcanmaz diye umuyorum. 

Goodreads hesabımda da yazmıştım. Yazar serinin kurgusunu aşkın içinde boğuyor. Gerçekten öyle, bu kurgu bunu hak etmiyor. Ara kitap olmasına bağlayıp artık son kitapta iplerin koptuğu anı merakla bekliyorum. 


Tatlı Tehlike aşkın yoğun olduğu bir roman olsa da işin içine olayların girişi ile hız kazandı. Hem sonlara doğru Kaidan ın gelişiyle Anna yı düşünebiliyorsunuzdur ☺ Kaidan benden takdir kazanan hareketleri ve de kitabın sonları ile bir sonraki için merakta kaldım. Hem yazar yeni çiftler için göz kırptı resmen, bu konuda en heyecanlandığım şeyin yeni ilişkiler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fazla beklemeden üçüncü kitaba da kavuşuruz Go Kitap sağ olsun bizi hiç bekletmiyor. 
#gokitapokuyoruz


23 Nisan 2015 Perşembe

Filme Uyarlanacak Kitaplar -2


The CW tarafından iki defa pilot (deneme) bölümü çekilip, sonrasında daha yayınlanmadan iptal edilen Kiera Cass in Beni Seç serisi bu defa film oluyor. Warner Bros un film haklarını aldığı seri bu defa beklenilen başarıyı yakalar mı bilinmez ama beyaz perde bir kitap serisini daha listesine eklemek üzere.

Kitaplar ülkemizde DEX yayınları tarafından yayınlandı. Önceleri üç kitaplık bir seri iken daha sonra beşe uzatıldı.


    Beni Seç Serisi Sıralama:
  • Beni Seç
  • Elit
  • Sonsuza Dek
  • The Heir (2015)
  • İsmi Henüz Belirsiz (2016)

Ayrıca serinin Saraydan Hikayeler adlı bir de ara kitabı bulunmaktadır.









***************

BU SİTEDE YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KOPYA EDİLMESİ YASAKTIR.

****************

21 Nisan 2015 Salı

Kitap Yorumu : Kızıl Yükseliş - Pierce Brown



Gelecekte, renk kodlarına göre sınıflara ayrılmış Toplum'un en alt sınıfını Kızıllar oluşturmaktadır. Diğer bütün Kızıllar gibi Darrow da, Mars'ı yeni nesiller için yaşanılır bir gezegen haline getirdikleri inancıyla günlerini madenlerde çalışarak geçirmektedir. Üstelik bunu severek ve isteyerek yapmakta, kanı ve teriyle çocuklarına daha iyi bir dünya bırakacağına inanmaktadır.

Ancak Kızıllar kandırılmıştır. Darrow, halkının yozlaşmış yönetici sınıfın kölesinden başka bir şey olmadığını keşfettiğinde adalet özlemi ve kaybettiği aşkının anısıyla hırslanır. İnsanlığın yeni nesil Altın hükümdarlarının güç için mücadele ettiği efsanevi Enstitü'ye sızmak için her şeyden vazgeçer. Hayatı ve medeniyetin geleceği pahasına en başarılı ve en vahşi Altınlarla rekabet etmek zorunda kalacak olan Darrow'un düşmanlarını yenmek için artık yapmayacağı şey yoktur… Bu, onlardan birine dönüşmek anlamına gelse bile.


Ben dünyaları ateşe verecek kıvılcımım. Ben zincirleri kıracak çekicim. Ben halkımın ve esaret içinde yaşayan herkesin umuduyum. Çünkü biliyorum ki insan kendini köleleştiren adaletsizlikle özgürleşemez.

Kitap daha önce Açlık Oyunlarında, Uyumsuzda okuduğumuz gibi kurulu düzene bir başkaldırıdan yola çıkıyor. Kızıl Yükseliş burada bir tık öne çıkıyor. 
Toplum renklere göre ayrılmıştır ve altınlar hiyerarşinin üst basamağını oluşturmaktadır. Kızıllar ise diğer tüm renkler için çalışıp, bir gün Mars yaşanılabilir hale getirene kadar canla başla, kötü yaşam koşullarında mücadele etmektedirler. Hayatları diğer gruplarla sürekli bir mücadele içerisinde geçerken, verilen tüm vaatlerin yalan olduğunu bilen kişiler bu mücadele için gizliden gizliye çalışmaktadır. Baş karakterimiz olan Darrow ise o madencilerden biri. Eşi Eo ile birlikte ailesi için çalışmaktadır ama bir gün, küçük bir kaçamak yaparlar ve ölümle cezalandırılırlar. Eo yasaklanmış Ölüm Şarkısını söyleyerek bir farkındalık yaratmak istemektedir. 
Oğlum, oğlum
Hatırla zincirleri
Altın yönetirken demir dizginleri
Biz kükredik ve kükredik
Kıvrandık ve haykırdık
Uğruna bize ait bir vadinin
Daha iyi bir hayat vaadinin

[Çok zekice yazılmış bir şarkı. Her şeyi o kadar güzel ifade ediyor ki... Yazar gözümde daha da büyüdü, okurken tüm şarkıyı.]


Vaatlerin yalan olduğunu bilen bir grup tarafından kurtarılan Darrow daha büyük bir amaç uğruna eğitilip, altınların aralarına sızıp, tüm kızılların özgürlüklerini kazanana kadar bu oyunun içinde mücadele etmek zorundadır. 


  • Darrow görevini benimseyen, harekete geçmekten sakınmayan, dürüst ve mükemmel bir başkarakter. 
  • Kitapta iyi ve kötüler arasında ince bir çizgi var. Beklemediğiniz insanlardan beklemediğiniz hamleler görmeye hazır olun.
  • Bazı sayfalar sizi gözyaşı akıtmamak için verdiğiniz mücadeleler ile sınayacak.
  • Aralarda verilen toplumun geçmişini okumak, ileride okuyacağınız şeyler için harika bir referans aslında. Küçük, ince noktalar dikkat ediniz ☺
  • Bir aşk üçgeni mevcut ama okurken çok eğlenemeyeceksiniz hatta hüzün duyabilirsiniz aman dikkat.
  • Katman katman bir evren içerisine giriyorsunuz. Distopya olmanın ötesinde sci-fi ve fantastik ögelerle bezeli.
  • Yazar ince ince her bir karakterin hikayesini işlemiş. Takdire şayan.
  • Sevro ♥ zamanla herkesin favori karakteri olacak :)
via bustle 



Bana "Açlık Oyunlarından daha fazla beğendim." dedirttirecek kadar iyiydi...

Kitabı elime ilk aldığım andan itibaren içim kıpır kıpırdı. Uzun zamandır heyecanla bekleyişim artık sona ermiş, kitabı ellerimde tutuyordum. Kitapla ilgili uzun uzadıya bir fikir edinmedim. Bana sürpriz olsun istiyordum.

Kitabın ilk kısımları -yaklaşık ilk üç bölüm- biraz durağan. Ben tekrar tekrar okumak zorunda kaldım. Kafam fazlasıyla doluydu ve yazar orada yeni bir dünya yaratmış. Kendi yarattığı diline dair farklı kelimeler mevcut. Önce bunlara alışamıyorsunuz. O dünyaya adapte olduktan sonrası ise çorap söküğü gibi geliyor. Zaten ilerledikçe daha da açılıyor kitap. Sürekli bir macera etkeni ile dur durak bilmeden sayfaları çevirme isteği yaratıyor. Kardeşim şahittir ki bazı yerlerde karakterlere sinirlenip, kitabı fırlatma aşamasına dahi gelmişliğim var. Okurken kendimi o dünyada hissettim. Bazı yerlerde gözüm doldu, yapılan esprilere karakterlerle beraber güldüm. Kitabın sonuna yaklaştıkça hem meraktan elimden bırakamıyor hem de hiç bitmesin, bittikten sonra da ne olur devamı çabuk gelsin istiyordum.



Evet Açlık Oyunları ilk göz ağrı, daha iyi derken bile sanki ona ihanet etmiş gibi hissediyorum ama pişman değilim. Okurken yazarı çok takdir ettim. Öylesine boş bir kitap değil. Araştırılarak yazılmış. Tasvirleri, karakterleri, yazım dili ve kurgusu ile yeni bir fenomen olmaya aday.


Seri üç kitaptan oluşuyor.
1-Kızıl Yükseliş
2-Golden Son (Altın Oğul)
3-Morning Star (Sabah Yıldızı) -Ocak 2016

Umarım seriyi yakalayabiliriz ve üçüncü kitabı eş zamanlı okuruz. Film haklarının alındığı da şaşırtıcı olmayan bir gerçek. Eğer kitaptaki atmosfer yakalanabilirse, Açlık Oyunları serisinden katbekat heyecan dolu bir film bizi bekliyor demektir.




15 Nisan 2015 Çarşamba

Kitap Yorumu : Fırtına - Julie Cross


Sene 2009. On dokuz yaşındaki Jackson Meyer üniversiteli sıradan bir gençtir… Zamanda yolculuk 

yapabilmesi dışında. Ama bu yolculuklar filmlerdeki gibi değildir. Zaman sıçrayışlarından sonra şimdiki zamanda hiçbir şey değişmez, uzay-zaman sürekliliği sorunları da olmaz. Sıçrayışlar eğlencelidir ve kimseye zarar vermemektedir. 

Ta ki yabancıların Jackson ve kız arkadaşı Holly'nin odasına daldığı ve Jackson'la mücadele ederlerken genç kızın ölümcül bir yara aldığı güne kadar. Panikleyen Jackson iki yıl geçmişe, 2007'ye sıçrar ancak bu seferki yolculuğu öncekilere benzemez. 2007'de mahsur kalmıştır ve geleceğe dönememektedir. Üstelik 2009'da Holly'yi vuran kişiler de Jackson'ı aramak üzere geçmişe giderler ve bu "Zamanın Düşmanları"nın güçlü, genç zaman yolcusunu kendi saflarına çekmek için yapmayacakları şey yoktur. Ya onu yanlarına çekecek… ya da öldüreceklerdir. Jackson, Holly'yi, hatta tüm dünyayı kurtarmak için ne kadar ileri gitmeyi göze alacaktır?


Uzun bir geciktirmenin ardından sonunda bu kitaba yorum yazmanın sevinci içerisindeyim.

Kitaba hiçbir beklenti ile başlamadım. Alırken konusunu bile bilmiyordum, ne zaman ki ikinci kitabın çıkacağı haberi düştü ve de kitabın konusunu okudum (2. Kitap Girdap ın) ve o zaman dedim, hadi başlayalım.

Başlar başlamaz kitabı elimden bırakamadım. Bu aralar isteksizliğimden dolayı hiçbir şeye el atamaz olmuşken ilaç gibi geldi.


Günümüzde: Jackson ve Holly birbirine sırılsıklam âşık. 

Gelecekte: Holly, Jackson'ın kollarında can verecek.

Geçmişte: Jackson kaderi değiştirmeli.

Bu cümleler aslında kitabı özetliyor ama aslında çok daha fazlası. Konusu için ne kadar yazsam da hep bir şeyler eksik kalıyor. İçine girmeden anlayamıyorsunuz, O kadar fazla şey var ki, kitabı elimden bıraktıktan sonra bile kafamda milyon soru ile kaldım.

Kitabı okurken olayları iyi takip edebilmeniz lazım. Jackson zamanda yolculuk yaptıkça bir geri, bir ileri aklınız karışmasın. Tarihler, saat bölüm başlarında verilmiş.
Bundan sonrası zaten kendiliğinden akıyor. Olaylar sanki sizi sanki onun bir parçasıymış gibi hissettiriyor. Hop oturup hop kalkarak, sanki bir film izliyormuşsunuz gibi o atmosferi tadıyorsunuz.
Yazarı bu konuda gerçekten takdir ettim. Sonunda da bu film olsun, hamuru hazır pişirilmeye diye düşünüyordum kiiiii, evet film hakları Summit tarafından alınmış. Eğer kadro, oyunculuklar ve çekimi ile kitabı yansıtabilirlerse harika bir filmin bizi beklediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu kadar sevdiğimi ifade ettikten sonra önermesem olmaz (✪‿✪)ノ
Üç kitaplık bir seri halihazırda yayınlanmış ikinci kitabı da mevcut. 
1-Fırtına [Tempest]
2-Girdap [Vortex]
3-Firestorm

Holly ve Jackson ın bu muhteşem fantastik macera arasındaki yoğun aşkını okurken, ikiliyi çok seveceksiniz.









***************

BU SİTEDE YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KOPYA EDİLMESİ YASAKTIR.

****************

14 Nisan 2015 Salı

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? ve Çağlar Boyu Quidditch Yeni Baskı!



Bu haberi yayınlamayı bir aydır bekliyorum. Herhangi bir sıkıntı olur da iptal olur diye daha önce yayınlamak istememiştim ama şimdi artık garanti olduğuna göre önümde bir engel olmadı.

Size bu haberi veren ilk ben olmak istedim *_*
J. K. Rowling in Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? ve Çağlar Boyu Quidditch kitaplarının uzun süredir baskıları bulunmuyordu. Sahaflarda ve bazı sitelerde minimum 150den başlayan fiyatlardan edinebilirdiniz. Bende bunun üzerine geçtiğimiz ay Yapı Kredi yayınları ile iletişime geçtim ve ;

"Kitapların baskıları yapıldı ancak telif haklarından kaynaklanan bir aksama var. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor."

cevabını aldım.


Bugün ise satışa sunulmaya başlandı Çağlar Boyu Quidditch ♥
Bir hafta içerisinde kitapçılarda bulmaya başlayabilirsiniz.



Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? nın haberi ise yakında gelir. Filme uyarlandığının haberini ise daha önceleri yazmıştım. O yazı için ; tıktık

***Kaynak göstermeden alıntılama yapmayınız.



8 Nisan 2015 Çarşamba

Kitap Yorumu : Profesör ve Hizmetçi - Yoko Ogawa



Kitap hakkında yazılan tüm kredileri hak ediyor. Etkileyici ve eğlenceli ...

Profesör geçirdiği bir kaza sonrasında artık sadece seksen dakikalık bir hafızaya sahiptir. Ona gündelik hayatında yardımcı olması için işe alınan kişiler profesörün bu durumundan dolayı bir bir işi bırakmaktadır. Sürekli kendilerini yeniden tanıtmaları, aynı sorulara cevap vermeleri gerekmektedir. 

Matematik hakkında konuşurken ve işlem yaparken tekrar kendi gibi olsa da gündelik hayatında fazlasıyla içine kapanıktır. Çocuğu ile profesörün evinde işe başlayan yeni bakıcısı zamanla bu engelleri aşar, profesörü asıl kişiliği ile tanımaya başlar. Profesörünün saçının şekli dolayısıyla bu ismi verdiği oğlu Kök ile garip bir üçlü oluştursalar da bir aile gibi olmuşlardır.

Eski matematik profesörü sayılara takıntılıdır. Yardımcı ve oğlu onun birer öğrencileri gibi onu dinlemekte, onun bilgisine hayranlık duymaktadır. Profesör sayesinde anne ve çocuğu da matematiğin büyülü dünyasına kendilerini kaptırırlar. 

Yayın kataloğunda ilk gördüğümden beri okumayı merakla beklediğim bir kitaptı.
Her anlamda doyurucu bir kitaptı. Matematiğe bu aralar biraz kızgın ve de kırgın olsam da kitabın içinde okurken tekrar o sihre şahit olmak neden en başta sevdiğimi hatırlattı. Profesörün kendine hatırlatmalar yapmak için kıyafetlerine tutturduğu notlar, yardımcısının oğluna ilgisi ve şefkati gibi küçük şeyler o kadar güzel aktarılmış ki bu ince noktalar, sizin zihninize işliyor. 

Haruki Murakami nin romanlarını seviyorsanız bir şans vermenizi öneririm. 
Türkiye de az da olsa yayınlanan Japon romanlarını görmek mutluluk verici. Japonya ve kültürüne büyük bir hayranlık duyuyorum. 
Umarım Pegasus yazarın diğer romanlarını yayınlar ve bu kültürden başka kitaplar görebiliriz.

Kitapla ilgili yazacak çok şey yok. Onun size kendisini anlatmasını tercih edin. Pişman olmayacaksınız.

NOT : Film The Professor and His Beloved Equation adıyla sinemaya uyarlanmış.

Filmden bir görsel