Film İnceleme : Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (The Hobbit: The Desolation of Smaug)


00:15 seansına gittiğim filmden yaklaşık 03:10 gibi çıktım ve eve gelir gelmez uykumadan önce postu hazırlayayım dedim.  (Çalışkan olmaya çalışan blogger :)

Orijinal Hobbit kitabından sinemaya uyarlanan Hobbit bildiğiniz üzere 3 filme bölünüp sinemaseverle buluşacak. İkinci film geçen cumadan itibaren vizyondaki yerini aldı. Son film ise seneye yaklaşık gene bu zamanlar gösterime girecek.

Son filmi izledikten sonra kendime Yüzüklerin Efendisi şöleni düzenleyip uzun bir süreliğine bu seriyi rafa kaldıracağım.

!!! Bu sınırdan sonrası spoiler içerir.

Filme gelirsek ;

İlk filmden hatırlayacağımız üzere Büyücü Gandalf , 13 cüce ve Kahraman Thorin den oluşan ekibimiz kayıp Erebor cüce krallığını ejder Smaug dan kurtarmak için büyük bir maceraya girişmişti.


İkinci filmde ekibimiz Ejderhanın yıllardır hüküm sürdüğü Yalnız dağa ulaşmaya çalışmaktadır ama dağa ulaşmaları gereken süre kısıtlıdır ve dağa ulaşmak için geçmek zorunda kaldıkları yolda yalnız olmayacaklardır. Orklar , örümcekler , elfler ve karanlık ile bu patikada ölümü her an nefeslerinde hissedeceklerdir. Ormanın girişinde büyücü Gandalf tan ayrılmak zorunda kalan ekip ejderi alt edip ve Arkantaşı na ulaşmak için büyük bir mücadeleye girişecekler.

Film genel olarak ilk filme kıyasla kat be kat iyiydi. Aksiyon ve komedi dozu gayet başarılı idi.

Bu filmde favori karakterim :

Tüm salona kahkaha attırdı . Çok eğlenceli sahnelerde başrole sahipti ve cüssesinden beklenmeyecek ataklarıyla filmdeki en eğlenceli karakterdi.

         Bu filmi ilk filmden daha iyi kılan ögelerden biri de elflerin daha baskın dahil olmasıydı .

Tauriel ve Legolas

Tauriel karakteri hepimizin yakından tanıdığı Lost tan Kate karakteri. Yıllardır suskunluğunu koruyan dizi-film kariyerindeki geri dönüşünü bu filmle yaptı ve oyunculuğu gerçekten çok iyiydi. 

Legolas ise Orlando Bloom :) saçlar adama ayrı bir hava katmış tanıyamadım filmin büyük bir kısmında.

Elfler genel olarak Loreal reklamlarından çıkmaz uzun ve düz saçları , pürüzsüz tenleri ve güzellikleri ile kendilerine hayran bıraktı.  (Çok pis kıskandım)


Filmin sonu çok pis bir yerde bitti . Herkesi heyecanla son film Hobbit : Gittim ve Gördüm (The Hobbit : There and Back Again ) için bekler bir şekilde bıraktı. Film için geri sayım : 1 yıl :'(

Son olarak filmin Ed Sheeran imzalı harika soundtrack şarkısını sizlerle paylaşıyorum.



Filme Puanım :









Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder