Pages

23 Aralık 2013 Pazartesi

DenizBank 3. Kısa Film Fest Yarışması, FastPay'i En İyi Anlatacak Yönetmenleri Bekliyor

DenizBank tarafından 3. kez düzenlenecek olan Deniz Film Fest ile mobil cüzdan fastPay’i en iyi anlatan viral seçilecek. “fastPay’i en iyi sen anlat, büyük ödülü sen kazan!“ konulu yarışmada dereceye girenleri 5.000 ile 15.000 TL arası ödüller bekliyor.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, sektörde fark yaratan uygulaması fastPay’i en iyi anlatacak yönetmenleri bekliyor. DenizBank tarafından 3. kez düzenlenecek olan Deniz Film Fest ile DenizBank’ın mobil cüzdanı fastPay’i en iyi anlatan kısa film seçilecek. “fastPay’i en iyi sen anlat, büyük ödülü sen kazan!“ konulu yarışmada filmler maksimum 2 dakika sürecek. Yarışmacılar çektikleri filmlerde isterlerse viral, isterlerse gerçekten hayattan örnekler, isterlerse de sokak röportajları şeklinde bir film yapabilecek ve çekim için her türlü cihazı kullanabilecekler.

Başvuru yöntemi

Katılımcılar çektikleri videoları, video paylaşım sitesi Youtube’a yükleyecek ve linklerini DenizBank Facebook sayfasında bulunan 3. Deniz Film Fest uygulamasına girerek 20 Ocak – 28 Şubat 2014 tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler. İzleyiciler, 1 - 13 Mart 2014 tarihleri arasında, uygulamada bulunan ve beğendikleri filmleri “like” ederek oylayacak. En fazla “like” alan 30 film, 17 – 28 Mart 2014 tarihleri arasında jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı ve Belgesel Yönetmeni Hasan Özgen, Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak ve Yönetmen Taner Elhan’dan oluşuyor. İlk 3’e girecek filmler için DenizBank tarafından sırasıyla 15.000, 10.000 ve 5.000 TL ödül verilecek. Ödül töreni ise 8 Nisan 2014’te düzenlenecek.

Dijital bankacılıkta ezber bozan uygulama: fastPay

DenizBank’ın fastPay uygulaması özellikle gençlerin birbirlerine hızlı para transfer etmeleri, üye işyerlerinde, ellerini cebine atmadan sadece telefonlarından ödeme yapabildikleri inovatif bir mobil cüzdan uygulaması. Uygulama sayesinde DenizBank müşterisi olsun olmasın herkes cepten cebe 7/24 ücretsiz para gönderebiliyor. Kullanıcılar DenizBank Mevduat Hesabı’nı veya kredi kartını fastPay cüzdanına bağlayabiliyor, fastPay işyerlerinde alışveriş olanağına sahip oluyor. Alışverişlerde ödeme yaparken NFC, QR Kod gibi hiçbir ekstra teknolojiye ihtiyaç duyulmaması ise fastPay’in rakiplerinden ayrıldığı en önemli fark olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca fastPay ile istenilen DenizBank ATM’sinden kartsız para çekilebiliyor. Uygulama AppStore, WindowsPhone Store ve Google play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Bilgi için:
Bersay İletişim Danışmanlığı / 0212 337 51 00
Rasim Yılmaz  /  Tel: 0212 337 51 49 / GSM: 0554 289 49 01 /  rasim.yilmaz@bersay.com.tr
Gül Mumcu Mutlay  /  Tel: 0212 337 51 79 / GSM: 0532 251 83 30 /  gulm@bersay.com.tr


Bir boomads advertorial içeriğidir. DenizBank 3. Kısa Film Fest Yarışması

21 Aralık 2013 Cumartesi

Pegasus Yeni Kitap Alarmı !


Yatmadan bir bakayım diyordum ki birde ne göreyim tazecik kitaplar , oh mis ♥


Aşk, skandallara göğüs gerebilir mi?

Leah Carrollton mükemmel erkekle tanışıp evlenmeyi hayal etmektedir. Ama skandallarla dolu bir ilişki yaşayıp terk edilince dedikodularla yüzleşmek yerine, dönmemek üzere Londra'yı terk eder. Ancak hiç ummadığı bir anda hayatına Huxhold Vikontu Devon Marshal girer ve ona kaybettiği şeyleri geri alma fırsatı verir.

Devon, hayatını kuralları çiğneyerek geçirmiştir ve Leah ile oğluna soyadını vermek bile geleneklere karşı gelmesi için başlı başına bir fırsattır. Ama Devon, diğer kadınların aksine Leah'nın kendisini büyülediğini ve evliliğin sunduğu mutluluğa özlem duymasına yol açtığını fark eder. Peki skandal yaratmış bir evlilik, onları sonsuza dek mutlu edecek bir ilişkiye dönüşebilecek midir?

"Kahkaha ve gözyaşı konusunda kimse Cathy Maxwell'le yarışamaz!"
-Jill Barnett-





Fiyat Etiketi : 20 TL
Sayfa Sayısı : 312
Orijinal Adı : A Scandalaous Marriage

*/ Daha önce Aşkı Sende Buldum ve Yıldırım Nikahı kitapları yayınlanan yazarın Skandal Evlilik kitabı üç kitaplık Evlilik serisinin ikinci kitabı. Yıldırım Nikahı ise ilk kitap. /*


Bitmeyen bir arzu


Kraliyet ajanı Marcus Ashford sayısız düello yapmış, kurşunlardan ve top mermilerinden kurtulmuştur. Ancak hiçbir şey onu eski nişanlısı Elizabeth'e duyduğu açlık kadar etkilememiştir. Elizabeth ise seneler önce Marcus'u, yakışıklı Lord Hawthorne uğruna terk etmiştir.

Koşulsuz teslimiyet…

Fakat Marcus, Elizabeth'in kocasının katillerini bulma ve kadını koruma görevini üstlenerek ona hizmet etmeye yemin eder… hem de her açıdan. Fakat her şeyiyle genç kadına teslim olmaya cesaret edebilecek midir?

"Buram buram tutku kokan, tehlikeli bir oyun."
-Booklist-

"Danielle Steel ve Jackie Collins'i artık bir kenara bırakın, yeni bir çağ başlıyor."
-Amuse-

Fiyat Etiketi : 23 TL
Sayfa Sayısı : 384
Orijinal Adı : Ask For It

*/ Doğan kitaptan çıkan Crossfire serisi haricinde seri olmayan Günaha Davet ve Yatağımdaki Yabancı kitaplarından sonra Arzulanan Kadın ile Pegasus Sylvia Day in yeni bir kitabını okuyucular ile buluşturuyor. /*




♦♣♠

Şimdilik haberler bu kadar olsa da yakında yeni yılla beraber bolluk dönemine gireceğiz ☺




19 Aralık 2013 Perşembe

2014 Wish list



Bu sene beni de gör be Santa !

2013 bitimine yaklaşık iki hafta kala bende bu seneyi geride bırakıp bir yıl daha yaşlanmak için sabırsızlandığımı söyleyebilirim. Tabi ki sabırsızlandığım kısım yaşlanma değil. Hayatımda yeni heyecanlar ve deneyimler kazanmak için özlemle anacağım bir 2014 olmasını istiyorum . Bu listeyi yukarıda beni dinleyen kim varsa ona yolluyorum. İşler çok yoğun olsa da beni de araya sıkıştırırsan sevinirim.

İşte benim listem  :


Şu üç kitabın devamı gelemedi gitti. DEX e ne desem bilemiyorum vallahi. 
Yaklaşık iki yıl oldu Kaçış Adası ve 19. Departman yayınlanalı. Kaçış Adası çok iyi bir kitap olmasa bile sonunda devamını merak ettirir şekilde bıraktı. 19. Departman tek kelime ile mükemmeldi. Nedense çok bileni yok ama benim en sevdiğim DEX kitaplarından . Yaratık Avcısı 2 seneyi çoktan geçti ah ah. Söylenecek söz bulamıyorum.


J.R.Ward ın çok satan Black Dagger Brotherhood serisi Artemis Yayınlarından yıllardır çıkması bekleniliyor. Yurtdışında 12. kitap çıkacak ve biz hala bekliyoruz. Bir teselli ver :'(


Pegasus tarafından yayınlanan de Warren serisinin ilk kitapları çıksın artık. Seri sıralaması takıntım yüzünden güzelim kitapları okuyamaz oldum.


İlk çıktığından beri takip ettiğim Gece Evi serisinin son kitabı-12.kitabı- olan Reedeemed i okuyup artık seriye son yolculuğunda veda etmek istiyorum.


Ephesus Yayınlarından çıkacak olan "Kan Kırmızı Yol" un Türkçe edisyonunu elimde görmek istiyorum. Bu kitap benim için çok özel ♥


Şu beşliyi kitaplığımda baş köşe yapacağım. Enfes bir manzara olacak :)

♣♣♣

Bunlar da benim kişisel dilek listem :


1- Güzellik yarışmalarının klasiği olan "Dünya barışı istiyorum." listelere bir numaradan giriş yapıyor. İnanıyorum ki buna gerçekten ihtiyacımız var.
2-Daha fazla seyahat edebilmek istiyorum. Üniversite çağım artık bir işe yara ve kalk gezelim.
3-Kilo vermek istiyorum. Yıllardır mottom oldu artık benim. Umarım bu sene açılışı yapacağım.
4-Bu da sana gelsin sevgili babam : Biliyorsun ki yıllardır senden kitaplık istiyorum. Yaptığımız anlaşmaya göre bu sene o sene :)
5-Derslerim lütfen artık yola gelin . Bende rahatlayayım sizde ☺




17 Aralık 2013 Salı

Film İnceleme : Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (The Hobbit: The Desolation of Smaug)


00:15 seansına gittiğim filmden yaklaşık 03:10 gibi çıktım ve eve gelir gelmez uykumadan önce postu hazırlayayım dedim.  (Çalışkan olmaya çalışan blogger :)

Orijinal Hobbit kitabından sinemaya uyarlanan Hobbit bildiğiniz üzere 3 filme bölünüp sinemaseverle buluşacak. İkinci film geçen cumadan itibaren vizyondaki yerini aldı. Son film ise seneye yaklaşık gene bu zamanlar gösterime girecek.

Son filmi izledikten sonra kendime Yüzüklerin Efendisi şöleni düzenleyip uzun bir süreliğine bu seriyi rafa kaldıracağım.

!!! Bu sınırdan sonrası spoiler içerir.

Filme gelirsek ;

İlk filmden hatırlayacağımız üzere Büyücü Gandalf , 13 cüce ve Kahraman Thorin den oluşan ekibimiz kayıp Erebor cüce krallığını ejder Smaug dan kurtarmak için büyük bir maceraya girişmişti.


İkinci filmde ekibimiz Ejderhanın yıllardır hüküm sürdüğü Yalnız dağa ulaşmaya çalışmaktadır ama dağa ulaşmaları gereken süre kısıtlıdır ve dağa ulaşmak için geçmek zorunda kaldıkları yolda yalnız olmayacaklardır. Orklar , örümcekler , elfler ve karanlık ile bu patikada ölümü her an nefeslerinde hissedeceklerdir. Ormanın girişinde büyücü Gandalf tan ayrılmak zorunda kalan ekip ejderi alt edip ve Arkantaşı na ulaşmak için büyük bir mücadeleye girişecekler.

Film genel olarak ilk filme kıyasla kat be kat iyiydi. Aksiyon ve komedi dozu gayet başarılı idi.

Bu filmde favori karakterim :

Tüm salona kahkaha attırdı . Çok eğlenceli sahnelerde başrole sahipti ve cüssesinden beklenmeyecek ataklarıyla filmdeki en eğlenceli karakterdi.

         Bu filmi ilk filmden daha iyi kılan ögelerden biri de elflerin daha baskın dahil olmasıydı .

Tauriel ve Legolas

Tauriel karakteri hepimizin yakından tanıdığı Lost tan Kate karakteri. Yıllardır suskunluğunu koruyan dizi-film kariyerindeki geri dönüşünü bu filmle yaptı ve oyunculuğu gerçekten çok iyiydi. 

Legolas ise Orlando Bloom :) saçlar adama ayrı bir hava katmış tanıyamadım filmin büyük bir kısmında.

Elfler genel olarak Loreal reklamlarından çıkmaz uzun ve düz saçları , pürüzsüz tenleri ve güzellikleri ile kendilerine hayran bıraktı.  (Çok pis kıskandım)


Filmin sonu çok pis bir yerde bitti . Herkesi heyecanla son film Hobbit : Gittim ve Gördüm (The Hobbit : There and Back Again ) için bekler bir şekilde bıraktı. Film için geri sayım : 1 yıl :'(

Son olarak filmin Ed Sheeran imzalı harika soundtrack şarkısını sizlerle paylaşıyorum.



Filme Puanım :









10 Aralık 2013 Salı

Kitap Karnavalı Yeni Yıl Çekilişi



Yeni yılı her zaman yeni umutlarla beklemek lazım , hayatın neler getireceğini kimse bilemez.

Yeni yıla yeni kitaplar ile bir başlangıç yapmak istedim , ne zamandır gerçekleştirmek istediğim yarışmayı yapmak için en güzel vakit .

Vize haftasında olduğumdan dolayı , her şeyin üst üste gelmesi ve aksiliklerle de eksik çok ama belki seneye gelenekselleşirse ;) daha iyi hazırlanabilirim.

Afiş çok tatlı olmuş değil mi :) çok kısa bir zaman içerisinde animevekitapsever blogunun sahibesi sevgili Ebru tarafından hazırlandı. Çok teşekkür ediyorum Ebru 'cum.

Yarışmaya geçmeden önce destek veren Pegasus Yayınları , Ephesus Yayınları , Parodi Yayınları , Okuoku , Martı Yayınları ve son olarak Novella Yayınları 'na çok teşekkür ediyorum.

Yarışmaya katılmak için aşağıdaki rafflecopter u doldurmalısınız.
Onun haricinde sizden yorum bırakmanızı rica ediyorum. En önemli şartlardan biri de bu.
Bırakacağınız yorum eğer çıkması halinde size ulaşabilmemiz için e-mail adresiniz ve yukarıdaki 10 kitaptan sizde olan varsa belirtmeniz. 

*ÖNEMLİ NOT : Henüz çıkmamış kitapların yarışma bitim tarihine kadar hala çıkmaması durumunda
1-Yayın evinin yayınlanmış başka bir kitabını isteyebilirsiniz.
2-Kitap çıkana kadar bekleyebilirsiniz , çıkması durumunda sizinle hemen iletişime geçip gönderimi yapılacaktır.




a Rafflecopter giveaway

9 Aralık 2013 Pazartesi

Yeni yıl hediyeniz Kitap Karnavalından olsun






İlk yeni yıl hediyeniz Kitap Karnavalından olsun istedim. Bunun içinde güzel bir etkinlik hazırladım. Vizelerim dolayısıyla çok yoğunum . Poster konularında eksik kalmış olsam da hediye edeceğim kitaplar onun yerini dolduracak gibi :)

Çekilişin başlaması için yarını bekleyin.

Şimdiden Karnaval Ekibinin bir parçası olmanız önerilir :)


3 Aralık 2013 Salı

Kitap Alışverişlerim 2-3



Birçok kitap satış sitesi fuardan sonra sanal fuar veya kitapfest etkinlikleri ile uygun fiyatlar ile okuyucuları kitaplar ile buluşturmaya devam ediyor. Bu alışverişimde tercihimi kitapsihirbazından yana kullandım.



Siparişimi iki kısım halinde verdim. İki kitap -Umutsuz ve Kuralsız- bu kulede eksik maalesef . Kargodan kaynaklı bir hatadan dolayı siteyle iletişime geçtim ve onlar kitapları değiştirebileceklerini ifade ettiler. En geç bir hafta içinde onlar tekrar kitaplığımdaki yerini alacak umarım.

Kampanyada 50 TL ve üzerine kupa hediyesi vardı ve her siparişte Yanılmak Güzeldir kitabını hediye ediyorlardı. Bol bol da ayraç göndermişler.


Bardak ve kupa meraklısı olduğum için bu hediye tam benlik , kitap okurken kahve veya sıcak çikolata ile bana eşlik edecek ileride.


Anita serisi kitaplarında artık yavaş yavaş da olsa güncele yetişmek için elimde olmayan kitapları edineyim dedim. Şu an çıkan tüm kitaplar var bende artık rahat bir nefes alabilirim sanırım :)

Kitaplar elime ulaştığında ben : 


Kitap sipariş etmek kadar rahatlatıcı bir şey yok bence tabi cüzdanın hafiflemesinden de olabilir :)




2 Aralık 2013 Pazartesi

Kitap Tanıtım : Son Nefes || Michael Prescott


Aralık ayı Arkadya Yayınları kitaplarından olan Son Nefes konusu ile beni kendine çekti. Kapağı ise çok başarılı olmuş.



Bazen en büyük korkunuz gerçeğiniz olur…

Caitlin Osborn, kâbusu onu almaya geldiğinde daha on yaşındadır. Önce yaklaşan ayak seslerini, ardından ona fısıldadığını
duymuştur.

Bu anın gelmesi için çok bekledim…

On altı yıl sonra başarılı bir polis olan Caitlin Osborn, bir katilin nasıl hissettiğini derinlemesine öğrenmiştir. Bu onu
çocukluk korkularından koruyan tek şeydir. Ta ki yeniden ayak seslerini, ardından ona fısıldadığını duyana kadar. Kum Saati
Katili bu kez onun için geri gelmiştir.

Son nefesini aldığını duyabiliyorum, Caitlin…

“Av ve avcı hikâyesinde olması gereken gerilimi bu kitapta bulacaksınız.”
Publishers Weekly
“Michael Prescott, kitabın daha ilk sayfasından itibaren sizi gerilim dünyasına sokacak.”
Jeffery Deaver

445 syf. 
17 TL.

Kitabı sipariş vermek için ; İdefix
Kitabın reyting bilgilerine ulaşmak için ; Goodreads