Pages

30 Kasım 2013 Cumartesi

CNBC-e Yeni Yayın Dönemi - Yeni Dizileri


Yıllardır devamlı bir CNBC-e dergisi okuyucusuyum . Tam emin olmasam da 8 seneden fazla olmakla birlikte tüm dergileri eksiksiz olarak bende bulunuyor.Bir kısmı evimde bir kısmı apartımda , okul bitince hepsi bir araya gelecek umarım :)

Her sene Aralık ayında artık gelenekselleşen CNBC-e takvimini herkes kaçırmadan alıyor sanırım. Bu ay bitmeden hemen bayilere :) Çok çabuk tükeniyor Aralık sayıları.

CNBC-e nin yayın dönemlerinde bünyelerinde yayınlamak için aldığı diziler genelde yeni yıla geçiş , sonbahar ve yaz dizileri zamanları oluyor. İşte bu dönem yayın CNBC-e de görebileceğimiz yeni diziler :


BLACK SAILS


Uzun zamandır beklenen korsan macerası Black Sails’da Kaptan Flint ile adamlarının Robert Louis Stevenson’ın klasikleşmiş romanı “Define Adası”ndan yirmi yıl önce başlarından geçen hikayesi anlatılıyor. Döneminin en zeki ve en korkulan korsan kaptanı olan Flint mürettebatına hızlı konuşan genç bir adamı yani John Silver’ı da alıyor. Mürettebat yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve korsanların, fahişelerin, hırsızların, servet arayanların bolca bulunduğu, hem aydın idealleriyle hem de çarpıcı barbarlığıyla göze çarpan, dönemin tanınan suç bölgelerinden olan New Providence Adası’nı kurtarmak için savaşıyor.

Dizi 2014 Ocakta görücüye çıkacak ve henüz başlamadan 10 bölümlük ikinci sezon onayını aldı bile.

THE WHITE QUEEN


Philippa Gregory'nin The Cousins' War isimli tarihi kitap serisinden uyarlanmış olan The White Queen, 1464 yılında başlıyor. Tudor Hanedanlığı'nın hükümdarlığının henüz başlamadığı dönemler… York Hanedanlığı'nın da Lancaster Hanedanlığı'nın da tahtta gözü var. York'lardan genç ve yakışıklı IV. Edward tacı giyiyor. Ancak Edward, düşman aileden olan Elizabeth'e aşık olunca işler karışıyor.
The White Queen, aşk ve tutku, baştan çıkartma ve aldatma, ihanet ve cinayetin hikayesi. Birbirinden farklı 3 kadının bakış açısından bizlere sunuluyor: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort ve Anne Neville. Gücün peşindeki bu kadınlar, İngiltere tacı için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklar.

Dizi 10 bölümlük ilk sezonunu ardında bıraktı . Geleceğine dair bir bilgi yok şimdilik.

BELIEVE


Havaya yükselme, telekinezi veya doğayı kontrol gibi çeşitli güçlere sahip olan Bo, bunların 2 yaşından beri farkındadır ve kontrolüne sahip değildir. Onun nelere sahip olduğunu bilen "Gerçek İnananlar" adlı küçük bir grup tarafından büyütülür. Artık 10 yaşındadır ve onun peşindekiler yüzünden tehlike içindedir. Grup suçsuz yere idama mahkum olan Tate'i bir şekilde hapisten çıkarır ve Bo'yu onun korumasına verir. 

Bo'nun neye sahip olduğunu kısa sürede anlayan Tate ve Bo, birlikte şehir şehir gezmeye, peşindekilerden kaçmaya başlarlar. Dizi, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nın yönetmeni Alfonso Cuaron'ın arkasında olduğu, J.J. Abrams'ın da yapımcısı olduğu bir dizi.

2013 sonu 2014 başlarında başlayacak fantastik dizi umarım tutar. Konusu ilgimi gerçekten çekiyor.

A YOUNG DOCTOR'S NOTEBOOK


Dizi, Rus edebiyatının en güçlü isimlerinden Mikhail Bulgakov’un mini öykülerinden uyarlama. Rus devriminin yeni yeni ortaya çıkmaya başladığı bir dönemde (1900′lerin başları), küçük bir köyde doktorluk yapan Vladimir Bomgard’ın hikayesini anlatıyor. Doktor, modern çağa yeni girmeye hazırlanan bu köyde, batıl inançlı hastalarla uğraşmakla kalmayıp, aynı zamanda kendi kariyer planını da sürekli olarak kafasında kurmaktadır. Bu karakterin orta yaşlı halini Hamm, genç halini ise Radcliffe canlandırıyor. Her ne kadar ikili aynı karakterin, farklı yaşlardaki hali olarak karşımıza çıkacak olsa da ikisinin karşılıklı sahneleri de mevcut.

Herkesin çok iyi tanıdığı Harry Potter ın Daniel Radcliffe inin oynadığı bir dizi. Geçen sene bu 4 bölümlük mini dizi olarak tasarlanan dizi bu sene 2. sezonuyla devam ederek herkesi şaşırttı. Gene 4 bölümlük 2. sezonunun 2 bölümü yayınlandı. İlk sezonunu izlemiştim yeni sezona başlamamış olsam da ilk sezonda dizi bitmiş gibiydi şimdi ne anlatacak merak ediyorum.

MOM


Christy dört aydır ağzına içki sürmeyen ve iyi bir anne olmak, yanlış seçimlerle dolu geçmişini telafi etmek için elinden geleni yapan bir garsondur. Ayıklığı Bonnie’nin pasif agresif bir şekilde hayatına yeniden girmesiyle sınanır. Bonnie Christy’nin zaten karmaşık olan ilişkiler çemberine dahil olur: Christy’nin yakışıklı ama evli patron- ve sevgilisi Gabriel ; restoranın sinirli şefi Rudy ; 25 yaşında gösteren 16 yaşındaki kızı Violet ; tatlı ama aşırı dürüst oğlu Roscoe ; sorumluluk sahibi olmayan eski kocası ve Roscoe’nun babası Baxter ve Violet’ın hiçbir şeyden haberi olmayan erkek arkadaşı Luke gibi insanların arasında Bonnie de katılır. Christy hayatındaki yeni yolunda ilerlemeye çalışırken pozitif kalmaya çalışmaktadır. Ama çevresindeki şüpheli destek sistemi ve bozukluklar bu mücadelesini daha da zorlaştıracaktır.

Yapımcılığını Chuck Lorre un üstlendiği bir diziden ben daha fazlasını beklerdim. The Big Bang Theory , Two and Half Man ve Mike & Molly den sonra bu dizi fazla basit kalmış. Şu ana kadar yayınlanan bölümlerden istediğimi alamadım ileride ne olur belli olmaz ama. Dizi 22 bölümlük tam sezon onayını aldı gene de.


***

Haberlerden şimdilik bu kadar . Yeni haberler ile tekrar karşınızda olana kadar görüşmek dileğiyle ;)




23 Kasım 2013 Cumartesi

Yayın Hayatına Merhaba : Parodi Yayınları



Kitap severler için yeni bir yayınevi yeni bir kitap kadar heyecanlı bir haberdir. Ellerinde hangi kitaplar olduğunu öğrenme ve heyecanla bekleme safhasını başlatan küçük bir ekosistemin çarkı da dönmeye başlar bu haberle birlikte.

Parodi yayınları işte bu noktada yayın hayatına başlayarak bizim de hayatlarımıza girdi. İsmini duyar duymaz kitapları elimize almaya başlamak için sabırsızlanmaya başladık bile.

O heyecanı gidermek için hemen siparişimi vermiştim. Bugün sonunda kitaplarıma kavuşabildim. Ne zaman okuyacağım henüz bir fikrim yok ama elimde olması fikri bile şimdilik huzur bulmama yetiyor.

Başlangıcımı aldığım bu 3 kitapla yaptım :


Siparişime bir de Saplantı kitabını eklemiştim.

                 Kitapların baskı kalitelerine bayıldım! Kağıdı , yazı fontu , kapağı ile mükemmel.

                                                                             ***

Tut Elimi


Umut pamuk ipliğine bağlıysa aşk bir mucizedir.”
-Tammara Webber

Artık azalan nabzımı yok sayamazdım.
Kalp atışlarım ritmini korumak için mücadele ediyordu. Karanlık her yerimi sardı.
Kayıp gitmek çok kolaydı sanki; sessizliğe teslim olarak hiçliğin kucağında çözümü bulmak…
Bu yere doğru sürükleniyordum. Fedakârlığımın anılarına tutunmaya çalıştım sonra.
O sıcaklık, kalp çarpıntıları, Evan’ın gözlerindeki gerçek…

Yaşamak bir seçenek miydi hâlâ?
Aşkın ve kaybın dengesinde, uğruna mücadele edeceğim şeyi aşk belirledi ve eğilip fısıldadı kulağıma: TUT ELİMİ

Daha ilk sayfasından itibaren elinizden düşüremeyeceğiniz, gerilimi yüksek bir dram…
Bir genç kızın yaşama tutunmasını sağlayan etkileyici bir aşk…
İşkence ve gaddarlıkla geçen dayanılmaz bir hayatın ortasında umuda tutunmaya çalışan Emily’nin hikâyesini hiç sıkılmadan okuyacaksınız.


*/ Breathing serisinin ilk kitabı olan Tut elimi kitabını daha önce orijinal dilinde okumuştum. Kapağı da çok hoş olunca elimde tutmak istedim. Seri 3 kitaptan oluşuyor. Bir de yan serisi var biz buna spin-off diyelim yani bir nevi uzantı. Seriden türemiş bir başka seri (üçleme) olacak . Henüz yayınlanmadı. /*



Çürük ve Harabe





NEW YORK TIMES BESTSELLER Yazarı ve birçok kez Bram Stoker ödülü almış Jonathan Mabery’den mükemmel bir eser.

* “Bu çarpıcı romanda macera ve felsefe iç içe geçiyor.”
-Publishers Weekly ( Yıldızlı Yorum)

“Anlam ve kargaşanın mükemmel karışımı.”
-Booklist

“Hayata ve ölüme aksiyonla dolu, düşündürücü bir bakış.”
-Kirkus Reviews


Yalnızca iki seçeneğiniz var:
Çalışmak ya da ölene hatta öldürülene kadar aç kalmak.

Zombiler tarafından işgal edilen çorak bir ülke. Kendi yasalarıyla çevrelenmiş küçük bir kasaba. Burada 15 yaşına giren herkes çalışmak zorunda.
Çitlerin içinde veya dışında, çalışmayanın sonu açlıktır.
Benny artık 15 yaşındadır. Çalışmak için birçok iş dener ancak bir türlü başarılı olamaz. Abisi Tom’un sürdürdüğü aile mesleği ise ona göre değildir.
Fakat çaresiz kalan Benny, bu işi kabul eder.
O bir zombi avcısıdır artık.
Ancak istemeyerek üstlendiği bu görev ona bambaşka bir şey öğretir: İnsan olmanın ne demek olduğunu…

Jonathan Maberry’nin, zombi cehenneminde kendi yolunu bulmaya çalışan bir gencin olgunlaşma evresini ustalıkla kaleme aldığı eseri Çürük ve Harabe’yi soluksuz okuyacaksınız.
*/ 4 kitaplık bir serinin ilk kitabı Çürük ve Harabe. Uzun zamandır okumak için yolunu gözlediğim bir seri idi. Parodi den çıkar çıkmaz oleyyy be diye sevinç naraları attığım ev arkadaşlarım tarafından doğrulanabilir. Umarım diğer kitaplar da çabucak çıkar ve yazarın diğer serilerine de göz koydum onları da görebiliriz. /*



Kayıp 






* “Ustalıkla yazılmış bir serinin nefesleri kesen ilk kitabı.
Okuyucular bir sonraki kitabın gelişini iple çekecek…” 
-Publishers Weekly (yıldızlı yorum)

“Haddix, kitap kurdu gençlerin başını döndürecek.”
-Booklist

“Çarpıcı bir baslangıç ve nefes kesici bir son... Okuyucuları koltuklarına çivileyecek bir eser.
Daha fazlasını okumayı istemekten kendinizi alıkoyamayacaksınız.” 
-School Library Journal


Dikkatli ol! Seni almaya geliyorlar.
“Eve gitmem için bana gerekli şifreyi söyle,” dedi. “Lütfen.”
Bay Hodge başını salladı. 
Jonah BG’ye döndü. Bir saniyelik bir tereddütten sonra BG de başını salladı.
“Seçim yapmak zorundasınız,” dedi. 
“Sizin ‘şimdiniz’ sınırların dışında kaldı. Ya geçmiş ya gelecek; seçim sizin?”

Heyecan ve gerilim dolu bir ‘zamanda yolculuk’ serüveni için kemerlerinizi bağlayın…


*/Henüz devam eden 6 kitaplık serinin ilk kitabı Kayıp ile buluşmuş olsak da biraz aç gözlü davranıp yazarın diğer seri olan Gölge Çocuklarında aklım kaldı itiraf etmeliyim. Parodi onu da basacağız sakin ol demeli bana :) Sci-Fi çok sevdiğim için kitabı görür görmek göz koymuştum zaten :) /*


Merlin 



Destan Başlıyor…

Anita Silvey tarafından “GENÇ-YETİŞKİN OKURLAR İÇİN EN İYİ 500 KİTAP” arasında gösterilmiştir.

Merlin dizisinin senaryo danışmanı T. A. Barron’dan sürükleyici bir eser.

“Büyüyle dolu.”
-New York Times Book Review

“Dizinin hayranlarını peşinden sürükleyecek bir eser.”
-Booklist

“Merlin hakkında kimse Barron ile boy ölçüşemez.
Bu kitabıyla yedi diyara renk, derinlik ve sevgi katmış.
Hayranları bu kitaba bayılacak.”
-School Library Journal

“Akılda kalan parlak karakterleriyle destansı, harika bir öykü. –tam hediyelik.”
-Isabel Allende

“Okuyucular bu öyküye bayılacak.”
-Booklist

Denesene korkak! diye haykırdı içimden bir ses. Denemelisin!
Ama hemen ardından başka bir ses yanıtladı onu:
Bir daha asla!
Geçen sefer gözlerini yitirdin. Bu sefer sıra ruhunda.
Bir daha asla!
"Göster!" diye buyurdu goblin.
Yoğunlaşan sise rağmen, kol kaslarının hamle yapmak için kasıldığını görebiliyordum.
Kılıcını kaldırdı ve Ria’nın boynuna dayadı.
Hâlâ bir şey yapmıyordum.
İşte o anda gittikçe şiddetlenen tuhaf bir rüzgâr, ortada duran yaşlı karaağacın dallarını sallamaya başladı.
Ağacın çıkardığı sesler çığlık olup yükseldi.
Goblin, başını kaldırdığında kökünden kurtulan ağacın üzerine devrildiğini ancak görebildi ve son duyulan, acı dolu çığlığı oldu.

*/Tamamlanmış 5 kitaplık herkesin bildiği ve sevdiği Merlin efsanenin kurgu versiyonlarından biri . Çıkan kitaplarından tek almadığım henüz bu kitap kaldı. Bir gün onu da kitaplığımda görmek isterim. /*

Şimdilik çıkan kitapları bunlar . 2 adet yayına hazırlanan kitabı :


İlklerin yazı…
Ben Eliza. Eliza Miller. 
Amish toplumunun bir üyesiyim. 
Sizden farklıyım çünkü daha önce hiç pantolon giymedim sizin gibi ya da hiç cep telefonum olmadı. 
Farklıyım çünkü bambaşka bir dünyadan geliyorum.

veda yazı…
Tüm diğer Amishler gibi birbirine sımsıkı bağlı bir aileyiz biz. Fakat daha fazla burada kalamam. 
Sizinle tanışmak, sizden biri gibi olmak istiyorum. 
Hayatı yaşayarak öğrenmek ve bir seçim yapmak istiyorum.
Ayrılık vakti geldi.
Ayrılıp yeni bir dünyaya yelken açma vakti.

karar yazı…
Josh ile geçirdiğim her saniye, ruhumu büyülü bir müziğin melodisine kaptırmak gibi.
Ama artık bana ayrılan süre doluyor; bir seçim yapmak zorundayım.
Peki yüreğim rüzgârda oradan oraya savrulan bir yaprak gibiyken, gideceğim yönü nasıl belirleyebilirim?


Bu gece de babamı bekleyerek karşıladım sabahı. Pencereme vuran ay ışığı altında oturup düşündüm uzun uzun. Babamdan hatıra pusulayı elime alıp seslendim gökyüzüne:
"Şu an benim gibi babam da ay ışığının hüznüyle mi meşguldü?"
"O da beni özlüyor muydu benim özlediğim gibi?"
"Biliyorum. Her gidiş mutlaka yanında hüzün taşır ama, bu bizim için değişemez mi baba?"



Her ne kadar ne zaman çıkacağını bilmesek te Parodinin yayın haklarını aldığı kitaplardan. Hepsini okumak için sabırsızlıkla bekliyorum.


Parodi henüz yeni bir yayınevi olmasına rağmen çocuk kitaplarına da el attı incelemek isterseniz : buraya tıklayınız.

Yayınevini güncel olarak takip edebilmek için facebook sayfasını beğenmeyi unutmayın.









22 Kasım 2013 Cuma

Bir İngiliz Komedisi : The IT Crowd





Açıkçası hiçbir zaman İngiliz aksanını sevemedim , kurslarda dinletilen Listening Exercises lerde İngiliz ingilizcesini dinlemek benim için bir işkence gibi olmuştur. Amerikan İngilizcesini rahatlıkla anlayabiliyorken İngiliz ingilizcesini anlamak farklı bir dil bilmek gibi geliyor bana. Ama gel gelelim bazı dizileri var ki şahaneler. Ara ara izlediğim diğer dizilerin yazılarını da yazacağım ama şu an önceliğim The IT Crowd. Kesinlikle benim için ayrı yeri olan dizilerdendir.

Her sezon 6 bölümden oluşmak üzere 4 sezonu oturup 1 günde bile bitirebilirsiniz (bölümler 20şer dakika). Ben 2-3 güne yaymıştım gülmekten göğsüm ağrımıştı o süreç içinde. Belki herkese hitap etmeyebilir ama izleyen birçok kişinin izlerken bin bir şekle girip komşuları eve toplayacak kadar yüksek sesli kahkaha attığı ve kendini durduramadığı görülmüştür.

Konusuna gelirsek;

Bilgisayarın b sinden anlamayan bir kadın olan Jen in Reynholm Industries te IT (Bilgi Teknolojileri) de çalışan Roy ve Maurice in yöneticisi olarak işe başlıyor. Roy ve Maurice (Moss) çok inek dediğimiz tiplemelerden . Roy daha çok kadın peşinde olan tiplemelerden olsa da Moss tipik bir inek.


Şirketin bodrum katında kimsenin IT nin nerede olduğu bilgisayarlarının bozuluncaya kadar akıllarına bile gelmediği ücra bir köşedeki ekip Jen in ekibe katılmasıyla biraz daha sosyalleşmeye başlıyorlar. 

Dizi genelde bu 3 karakterin başrolünde ilerliyor. Dizinin ilerleyen bölümlerinde ortaya çıkan Reynholm un yöneticisi Douglas ve dizide çok göremediğimize üzüldüğüm -karşılaştığım en ilginç karakter- Richmond ile dizi daha da şenleniyor. 


Kapatıp açmayı denediniz mi?

Dizinin efsanevi repliklerinden biri . Benim size anlatmam aynı etkiyi uyandırmaz o yüzden bu videoyu izlemenizi öneririm :




***

Dizinin açık ara en iyi bölümü 2. sezon 1. bölümü . O bölüm benim için artık ne zaman canın sıkıldığında aç izle , sınavdan düşük not mu aldın aç izle , dışarı çıkacaksın ama paran mı yok aç izle vs. şeklinde mutlu olmak için bir sebep.
  
Yazdıklarımdan sonra hala dizi hakkında kararsız iseniz bu bölüme bir göz atın ilginizi çekerse zaten en baştan izlemek isteyeceksiniz.



                                       Tahmin edebileceğiniz gibi soldaki karakter Richmond . 



Dizinin 4. sezonu 2010 da bitmişti ama bu yıl yayınlanan özel bölüm ile 40 dakikalık bir final bölümü yayınlandı.

***

Birkaç replik :


***


-Cenazelerden nefret ediyorum ,hiçbir zaman ne söyleyeceğimi bilmiyorum.
+Sadece , "Kaybınız için üzgünüm" de ve ilerle*.
-Kaybınız için üzgünüm, yaşamına devam et*.

***




Reynholm Industries in kendi sitesine göz atmak isterseniz ; tıktık
IT için ; tıktık


En iyi 10 sahne ;





20 Kasım 2013 Çarşamba

Pegasus Yayınları Sonbahar-Kış Fantastik Takvimi


Henüz fuardan yeni çıkmışken , en azından alacaklarımın bir kısmını tamamladım derken yeniler eklenmeye başlandı bile.
Pegasus un yıllardır çıkarmasını beklediğimiz elinde bulundurduğu harika serilerin bazıları gün yüzüne çıktı darısı diğerlerine artık .




3 kitaplık bir seri olan Direniş in ek kitapları (buçuk kitapları) mevcut.
Seri Sıralaması :
0.5-Countdown
1-Direniş
1.5-Fed
2-Deadline
3-Blackout
3.2-San Diego 2014 : The Last Stand of The California Browncoats
3.5-How Green This Land , How Blue This Sea

Uzun zamandır adam akıllı bir zombi romanı okumak istiyordum. Romantik zombi sevmiyorum The Walking Dead tadında bir şeyler olursa harika olur ve Film haklarını alınan bir seri . Sinemalarda ne zaman olacağını şimdilik bilmesek te haklarının alındığı açıklanmıştı.

Yazarın bu ilk serisi idi ve Parasitology serisinin ilk kitabı bu Ekimde yayınlandı.


Bir diğer filmi şu sıralar yapılan uyarlama ise Ölümcül Kaçış kitabına ait. Filmi 19 Eylül 2014 te vizyonda olacak. Kitap genç yetişkin ve distopya türlerinin en iyi ve öne çıkan kitaplarından biri olarak gösteriliyor. 3 kitaplık bir seri .
Seri Sıralaması :
0.5-The Kill Order
0.6-The Maze Runner Files
1-Ölümcül Kaçış
2-The Scorch Trials
2.5-Thomas's First Memory of the Flare
3-The Death Cure

Yazarın Ölümcül Kaçış serisi haricinde The Jimmy Fincher Saga (4 kitap) , The 13th Reality (4 kitap-seri devam ediyor) , Infinity Ring (7 kitaplık devam eden bir seri , serinin 2 kitabı sadece James Dashner a ait.) , The Mortality Doctorine (İlk kitabı bu Ekimde ayından yayınlanan yazarın yeni serisi)


All Souls Triology serisinin ilk kitabı Cadıların Keşfi . Kitapta sadece cadılar değil Vampirler de var. Kitabı okumayı sabırsızla bekliyorum.
Kesin bir haber olmasa da Warner Bros un kitabın film haklarının alındığı söylentisi var.
Seri Sıralaması :
1-Cadıların Keşfi
2-Shadow of the Night
3-The Book of Life (Çıkış Tarihi : 15 Temmuz 2014)
Yazarın bu seri haricinde yayınlanmış romanı bulunmamaktadır.


Bir efsaneydi bir efsaneydi seninle beraber olmak diyebileceğim bir kitap . En çok çıkmasını beklediğim kitaplardan sanırım. Pegasus un yayın hakkını aldığını bildiğim için elime alıp okumak istedim bu kitabı. Kısa bir bekleme süresinden sonra artık benimsin diyebilirim sanırım. Film olacak bir seri daha. Film hakları CBS Films e satıldı.
Seri Sıralaması :
0.5-Life Before Legend
1-Efsane
2-Prodigy
3-Champion
Seri bana Açlık Oyunlarını hatırlatıyor nedense ve sanırım çok özlediğim için bu kadar merakla bekliyorum.
Yazarın henüz yayınlanmamış serinin adıyla aynı isimli kitabı The Young Elites ise Sonbahar 2014te yayınlanacak.


Periler , Aşk ve Savaş...

4 kitaplık bir seri olan The Iron Fey serisi birçok ek kitaba sahip ve bir de yan serisi bulunmakta (The Iron Fey : Call the Forgetten)

Seri Sıralaması :
1-Demir Kral
2-The Iron Daughter
3-The Iron Queen
4-The Iron Knight

Serinin ek kitapları ve yan serisi için ; Tıktık
Film hakları henüz kesin olarak alınmış olmasa da Palomar Pictures için ayrılmış.

Yazarın bu serisi haricinde Blood of Eden(2 kitap-Seri devam ediyor) ve henüz yayınlanmamış Talon serileri bulunmaktadır.


Henüz ilkini alıp okumak kısmet olmamışken ikinci ufukta görünmeye başlamış. Serinin konusu çok ilgimi çekmişti. Yakın bir zamanda alıp okumak istiyorum.
10 kitaplık Pendragon serisi haricinde yazarın Morpheus Road (3 Kitap), The SYLO Chronicles (1 Kitap-Seri devam ediyor) ve henüz yayınlanmamış The Uquinox Curiosity Shop serileri vardır.


Merakla beklenen Dark Hunter serisi 3. kitabı Karanlık Tutkular internet sitelerinde satışa açıldı bile , yakında kitapçılarla buluşacak. Daha önce bizde Aşk Kölesi ve Uykusuz Geceler kitapları çıkan seri yurtdışında aldı başını gidiyor en son 24. kitap çıktı. 25.  kitap ufukta . Yazar son sürat yazmaya devam ediyor , bu serinin haricinde başka bir çok serisi mevcut. Türkiyede de yayınlanan Nick Günlükleri serisi aslında Dark Hunter serisi ile kısmen bağlantılı. O seri ise Artemisten çıkmış olup serinin ilk kitabı Nick Günlükleri : Sonsuzluk çıkalı 1.5 seneyi geçti. Şimdilik devamını ne zaman görürüz belli değil. 



Tüm seriler arasında ilk defa duyduğum bir seri Zümrüt Atlas . Çocuksu duran ama sizi sonra şaşırtan kitaplara benziyor -ki çok severim onları :) Serinin henüz iki kitabı yayınlanmış 3. kitap Ağustos 2014te kitapçılarda olacakmış.

***

Şimdilik haberler bu kadar ama yakın zamanda yeni seri ve devam haberleri ile Pegasus bu yıl bomba kitaplar yayınlamaya devam edecek. Tek yapmamız gereken elimize kitabımızı ve kahvemizi alıp gelene kadar sabırsızlıkla beklemek.


11 Kasım 2013 Pazartesi

Kitap Yorum : Lanetliler Ormanı || Carrie Ryan - The Forest of Hands and Teeth Serisi (Lanetliler Ormanı Serisi) 1. Kitap



Kitap fuarında aldığım kitaplardan okumaya Lanetliler Ormanı ile başlamak istedim.Yaklaşık 1 günde bitti. Sonlarına doğru kendimi bitirmek için zorladım desem yalan olmaz. Kitabın sevmediğim izleniminden önce gelelim kitabın konusuna :




Lanetliler ormanın ortasında bir kasabada yaşayan Mary için hayat sadece yapması gereken sorumluluklardan oluşuyordu. Evlenip kendi çocuklarını doğurup , soyunun devamını sağlamak. Harry tarafından hasat festivaline davet edildiği gün pek seçeneği yoktu. Harry nin kardeşi Travis i seviyordu ama o Hasat Festivaline Marry nin en yakın arkadaşı Cass i davet etmişti.

Hayatında birçok zor seçimde bulunması gerekiyordu. Ya evlenecekti ya da Rahibe Kardeşliğine katılacaktı . Birçok sır saklayan kardeşliğe katıldığı zaman yaralanan Travis e yardımcı olması için görevlendirildiğinde aşk Marry için gelecekti.

Rahibelerin sırlarını keşfetmeye başlamışken hayatı Lanetlilerin telleri aşıp kasabaya saldırması ile değişecekti. Kasabada bir ölüm kalım savaşı verilecekti . Annesinin her zaman anlattığı hayallerindeki okyanusa ulaşmak için kendi hayatı ve sevdiklerinin hayatını tehlikeye atmak zorundaydı.


Çok spoiler vermeden kitabın özetini bu kadar ile sonlandırmak istiyorum.

Kitap hakkında sevmediklerim :

  • Yazar karakterlere dair neredeyse hiç betimlemede bulunmamış. Söyleyebileceğim neredeyse  sadece cinsiyetlerini biliyoruz .
  • Kitap hangi zaman aralığında geçiyor bir fikrimiz yok ; sadece salgın sonrası bir jenerasyon olduğu fikrini edindim.
  • Kitapta kullanılan sürekli lanetli kavramını okumaktan sonra içiniz sıkılabilir. Yazar lanetlinin ne olduğunu açıklama gereği duymamış ara ara verdiği bilgilerden özellikle kitap sonundaki Teşekkür bölümünden zombilerin etkisinde kaldığından zombi yerine lanetli diyerek yeni bir tür gibi dursa da bildiğimiz zombi. Hatta ara ara kendimi The Walking Dead i düşünürken buldum.
  • Karakterin annesi çocukluğundan beri okyanusu anlattığı için kızımız kitap boyunca okyanus diye sayıkladı ki bu da iç bunaltıcı bir diğer etken.
  • Baş karakterimiz Mary den deyim yerindeyse nefret ettim. Bencil , iç bunaltıcı , ne istediğini bilmeyen biri. 
  • Kitabın devamı olduğunu bilsem de sonundan hiç tatmin olmadım. Son 60 sayfayı bitsin artık diye zorladım.


Kitap hakkında sevdiklerim :

  • Kitaptaki erkek karakterleri çok sevdim kızın tamamen aksine düşünceli , gerçekten seven ve değer veren -aşk kitaplarında özellikle aradığımız gibi- tiplemeler idi.
  • Bazı bölümlerde yazar aksiyonu iyi yakalamıştı kendimi The Walking Dead de ki bir aksiyon sahnesinde bile hissedebildim.
  • Yazar aslında konuyu iyi yakalamış , bazı gizemli olaylar ile merak dozunu da iyi kullanmış olsa da betimleme konusunda eksik buldum.


Kitaptaki karakterlerin betimlemeleri bulunmadığı için neye benzediklerini bilemiyorum ama internette hazırlanmış bir liste bana gayet uygun geldi ve onu paylaşmak istiyorum.











10 Kasım 2013 Pazar

TÜYAP Kitap Fuarı ve Neler Aldım?



Uzun bir sürenin sonunda tekrar merhaba. Çoğunlukla uyuşukluğumdan sonrasında sınav ve stresten dolayı bir türlü yazamadım. En güzel açılışı da bir sürü kitap alarak yaptım :)




Her sene kitap fuarının gelmesini büyük bir heyecanla bekliyorum. Bu yıl 32. si düzenlenen kitap fuarına ben 10 yıldır  katılıyorum . Çok güzel bir duygu . Birçok yayın evininin katılımlarıyla kitapseverler için bir cennet. Bizi yanlışlıkla oraya kilitleseler ( hain gülüş ) hiç sorun değil.

Bu sene gelemeyeceğimi düşünüp üzülürken son anda sınavlarım biter bitmez fırlayıp geldim. Kesinlikle geldiğime değdi. Son birkaç senedir edindiğim kitap arkadaşlarımla birebir görüşüp , fuar boyunca konuşup , birlikte alışveriş yaptığımdan çok daha eğlenceliydi .

Fuarın çok indirimli olmadığını birçok kişi söylemiştir ki kesinlikle doğru olmasının yanı sıra küçük bir faktör de insana bağlı olduğunu düşünüyorum. Eğer uygun fiyata almak istiyorsanız bilmeniz gereken şey pazarlık. İnternetten online alışveriş yaptığınız sitenin daha uygun olduğunu biliyorsanız ve satıcının hayatta indirim yapmayacağını düşünüyorsanız hiç kendinizi yormayın gidin evinize mis gibi oturduğunuz yerden siparişinizi verin kapınıza kadar gelsin. Yok efendim orada dil dök , uygun fiyata alama , bir de yollarda taşımak için didin hiç gerek yok.

Gelelim ben neler aldım?
Boş durur muyum yok efendim - her yıl babamı kızım bana hiç mi yüreğin acımadı mı dedirtecek kadar abartmayı başarıyorum- tabi ki hayır ;)
Düşünün bazı yayın evlerine uğramadım bile. Bazılarını internetten alacağım siparişlere erteledim. O halde bile 38 kitapla ayrıldım fuardan.

İşte bu da minik* kulem



*evet minik



Bunlar da son gün Artemis in geldi dediği için kardeşime bin bir yalvarma ile aldırttığım son saniye golleri ;)


Aklımda ah şunları da alsaydım dediklerim var bu yüzden artık içimdeki sesin çenesini kapatması gerekiyor. Hepsini okumak için sabırsızlanıyorum.